Izvor: RTRS | Četvrtak, 12.09.2019.| 15:03
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Banja Vrućica obilježila vijek postojanja

Banja Vrućica (Foto: Rajko Karišić)
U Zdravstveno-turističkom centru Banja Vrućica u Tesliću u srijedu, 11. septembra, je održana Svečana akademija povodom stotinu godina rada ove banje.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović je podsjetila da Zdravstveno-turistički centar Banja Vrućica bilježi pozitivne rezultate, zapošljava 400 ljudi, redovno izvršava obaveze prema radnicima i državi, predstavlja pozitivan primjer privatizacije i treba ga unapređivati.

Ona je naglasila da je Banja Vrućica primjer kako institucije i privatni sektor mogu dobro zajedno funkcionisati.

Cvijanović je istakla da je Banja Vrućica na evropskom tržištu i može ići rame uz rame i sa nekim mnogo većim banjskim centrima, koji su decenijama uživali neku drugu vrstu podrške ili su na razvijenijim prostorima.

Direktor Banje Vrućice Dragan Bogdanić poručio je da će se nastaviti sa aktivnostima kako bi se unaprijedili kapaciteti ove ustanove, koja pruža prije svega medicinsku rehabilitaciju, ali je i centar za odmor i rekreaciju.

On je naglasio da je Banja razvila i turizam i ugostiteljstvo i da te usluge koriste sada ljudi iz regiona i Evrope.

Predsjednik Vlade RS Radovan Višković rekao je da Banja Vrućica u Tesliću ostvaruje 23% ukupnih noćenja u Srpskoj i predstavlja primjer dobre privatizacije državnog kapitala.

– Ono što je najvažnije za Republiku Srpsku i za ovaj zdravstveno-turistički centar jeste da je ovo primjer uspješne privatizacije, da imamo više od 400 zaposlenih, a ono što Vlada posebno pozdravlja, jeste da je menadžment ove ustanove svojim zaposlenim isplaćuje i 13. platu – naglasio je Višković.

Јedan od načina bolje komunikacije s posjetiocima i turistima su i viber stikeri s motivima banje, koji će od dostupni od danas.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.