Izvor: eKapija | Četvrtak, 12.09.2019.| 13:41
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Lakši pristup kompanijama iz BiH na kinesko tržište - VTK poziva na promociju Sajma uvoza i izvoza

Ilustracija (Foto: Matej Kastelic/shutterstock.com)
U prostorijama Vanjskotrgovinske komore BiH, na inicijativu predstavnika Vanjskotrgovinskog centra Kine, 19. septembra 2019. godine će se odžati promocija Sajma uvoza i izvoza Kine (China Import and Export Fair), također poznatog i kao Kanton sajam.

Kao najznačajnija međunarodna trgovačka mreža u NR Kini, Kanton sajam je spreman ponuditi lakši pristup kompanijama iz Bosne i Hercegovine na kinesko tržište, kao i otvoriti put za održivi rast trgovine i investicija između Bosne i Hercegovine i NR Kine, saopšteno je iz VTK BiH.

Ovaj sajam je sveobuhvatan sajam od međunarodnog značaja, rangiran u samom vrhu svjetskih sajmova po obimu za jednu izložbu, sa najpotpunijim izložbenim asortimanom, najširom distribucijom inostranih kupaca, najvećim poslovnim prometom i sa najdužom tradicijom u Kini (održava se u Guangzhou dva puta godišnje, još od 1957. godine). Više informacija o sajmu se može naći na slijedećoj stranici - cantonfair.org.cn.

Pozvane su sve zainteresirane kompanije iz BiH da prisustvuju promociji navedenog sajma.

Potvrdu prisustva na promociji pošaljite na mejl eldina.begovic@komorabih.ba ili prijaviti putem telefona na broj 033 566 232. Kontakt osoba Eldina Begović, stručni saradnik za promociju izvoza.

Program sajma pogledajte OVDJE.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.