NavMenu

Javna diskusija o obnovi Skenderije 20. septembra u Domu mladih

Izvor: eKapija Četvrtak, 12.09.2019. 09:54
Komentari
Podeli
Asocijacija arhitekata BiH prihvatila je inicijativu Vlade Kantona Sarajevo da zajedno sa Vladom i menadžmentom KSC Skenderija pripreme i organizuju javnu diskusiju na kojoj bi se pokrenulo pitanje adaptacije i revitalizacije KSC Skenderija.

- Problem s kojim se suočavamo vrlo je kompleksan budući da se radi o višenamjenskoj megastrukturi čijoj transformaciji je potrebno pristupiti izrazito ozbiljno ukoliko ne želimo da se pretvori u financijsku rupu bez dna. S tim u vezi, rješenje koje na kraju bude usvojeno mora biti kvalitetom na najvišem nivou, korjenito i hrabro ali racionalno i izvedivo. Takvo rješenje je nemoguće iznjedriti bez temeljitih priprema i sagledavanja problema sa svih mogućih strana. Ova diskusija je samo početak rješenja pitanja Skenderije - poručuju iz Asocijacije arhitekata u BiH.

Na toj diskusiji koja će biti potpuno otvorena, čuće se mišljenja i struke i potrebe građana, a sve u cilju stvaranja prostora koji će biti i koristan za građane i ekonomski samoodrživ.

Na diskusiji će Skenderija biti sagledana u dva panela: sa arhitektonsko-urbanističkog, ali i ekonomskog i menadžerskog aspekta, a nakon toga u otvorenoj diskusiji će se postaviti pitanja kojih se eventualno panelisti nisu dotakli i stvoriti zaključak što dalje.

- Postoji nada da bi se uspješnom revitalizacijom Skenderije stvorio presedan ne samo u prostornoj politici grada Sarajeva gdje bi želje potencijalnih investitora (javnih ili privatnih) bile usmjerene ka potrebama građana kao korisnika i grada u čijem je urbanom tkivu Skenderija izuzetno bitan dio. Taj pristup bi bio presedan i u širem regionu gdje bi Skenderija mogla ponovo postati primjer radikalno novog, uspješnog pristupa oživljavanju "neperspektivnih" prostora - navode u Asocijaciji arhitekata u BiH.

Skup će se održati 20. septembra u 17:30 sati u amfiteatru Doma mladih.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Finansije

Vrhovni sud RS presudio u milionskom sporu Bitminera i Unicredit banke

Vrhovni sud Republike Srpske odbio je reviziju kompanije Bitminer Factory iz Gradiške i potvrdio presudu Višeg privrednog suda kojom je Unicredit banka Banjaluka oslobođena plaćanja 256 mil KM odštete zbog gašenja njihovog poslovnog računa, potvrđeno je za portal Capital. Kako je rečeno u ovom sudu, revizija koju je podnio Bitminer je odbijena kao neosnovana, te je potvrđena ranija presuda koja je preinačila prvostepenu odluku iz

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.