Izvor: Poslovne novine | Četvrtak, 12.09.2019.| 10:25
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Konferencija Dani osiguranja 26. i 27. septembra u Sarajevu

(Foto: Sychugina/shutterstock.com)
Udruženje osiguravajućih društava FBiH, u Sarajevu 26. i 27. septembra ove godine, organizira konferenciju Dani osiguranja u BiH.

Cilj konferencije je da javnost u BiH dobije ključne informacije o radu osiguravajućih društava i prednostima korištenja proizvoda osiguranja u modernom društvu, ali i da konferencija postane mjesto razmjene iskustava sa ciljem poboljšanja usluge koja se pruža osiguranicima i onima koji će to tek postati.

Konferencija Dani osiguranja u BiH je ujedno i forum za razmjenu mišljenja o perspektivi tržišta osiguranja i značajnoj društvenoj ulozi koju ima osiguranje.

- Jedna od ciljeva konferencije je da se javnosti približi osiguranje kao djelatnost čija svrha postojanja je finansijska zaštite od rizika kojima smo svi izloženi. Radi jačanja svijesti o važnosti osiguranja bitno nam je da najširi slojevi stanovništva dobiju poruku kako su osiguravajuća društva temelj sigurnosti u svakodnevnim izazovima koje pred nas stavlja život i da svi stanovnici BiH, kroz policu osiguranja, mogu dobiti finansijsku podršku u trenucima kada je takva pomoć zaista neophodna - izjavio je Ermin Čengić, generalni sekretar Udruženja društava za osiguranje u Federaciji BiH.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.