Izvor: eKapija | Srijeda, 11.09.2019.| 09:25
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Zagrebačka kraft pivara proglašena najboljom u EU

Ilustracija (Foto: bogdanhoda/shutterstock.com)
Kraft pivara The Garden Brewery iz Zagreba ovjenčana je titulom najbolje pivare u EU, prema ocjenama članova Beer52, najpopularnijeg pivskog kluba na svijetu.

Beer52 ove je godine pokrenuo dodjelu svojih prvih nagrada u deset različitih kategorija. Između više od 9.500 evropskih pivara zagrebački The Garden Brewery osvojio je naslov najbolje, a ovi zagrebački pivari ističu da su stvorili više od 77 različitih piva i ostvarili uspješan izvoz u brojne zemlje, kao što su Velika Britanija, Francuska, Njemačka, Danska, Belgija, Holandija, Australija, Švajcarska, Novi Zeland i Slovačka.

Sve to, naglašavaju u The Garden Brewery, stvorili su u tri godine od otvaranja 2016. godine, a ponosni su na svoja nagrađivana piva Vanilla & Chocolate Porter, sour piva, te eksperimentalna piva kao što je Milkshake IPA i inovativni niskoalkoholni IPA, prenosi index.hr.

Pivski klub Beer52 osnovan je 2013. godine i ima 50.000 pretplatnika kojima se dostavlja kutija kraft piva svakoga mjeseca. U izborima najboljih pivara učestvovali su članovi kluba koji su pritom dali 400.000 ocjena.

Kraft pivara The Garden Brewery preduzetnički je projekt Nicka Colgana. Ovaj Britanac od ranije je poznat kao producent i osnivač uspješnog Garden festivala koji je vodio deset godina, a nakon gašenja festivala pokrenuo je u Zagrebu pivovaru koja posjetiocima pruža i muzičke sadržaje.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.