NavMenu

Tradicionalna izložba voća 12. septembra u Gradišci

Izvor: eKapija Srijeda, 11.09.2019. 08:33
Komentari
Podeli
Tradicionalna izložba voća 14. "Dani voća – Potkozarje 2019" biće održana u Gornjim Podgradcima u četvrtak 12. septembra.

Manifestaciju organizuju Gradska uprava Gradiška i mjesna zajednica Gornji Podgradci, u okviru programa "Gradiške jeseni 2019".

Načelnik Odjeljenja za privredu i poljoprivredu grada Gradiška Branko Stojnić rekao je da će voće i proizvode od voća izložiti više 100 voćara sa područja Gradiške, Srpca, Laktaša, Kozarske Dubice, Prijedora, Novog Grada i Ribnika, te da će svoje proizvode i usluge predstaviti i više od 30 privrednih subjekata i udruženja koji indirektno učestvuju u voćarskoj proizvodnji.

Stojnić je istako da je Gradiška lider u voćarskoj proizvodnji u Republici Srpskoj, sa 1750 hektara zasada voća, od kojih je 1150 hekrata pod zasadom jabuke.

On je naveo da se očekuje da će urod voća u 2019. godini biti za oko 30% manji u odnosu na prošlu godinu.

- Na to su najviše uticali loši vremenski uslovi tokom proljeća kada je bilo dosta mrazeva, hladnog vremena i vjetrova koji su loše uticali na cvjetanja i oprašivanje voća - rekao je Stojnić.

On je dodao da se u ovoj godini mogu očekivati i nešto veće veleprodajne otkupne cijene voća nego lani.

- Šljive su se već prodavale po cijeni od 0,50 KM po kilogramu, a koruške po 0,80 KM. Ljetne sorte jabuke su prodavane po cijeni od 0,60 KM po kilogramu, a očekuje se da će i u daljoj prodaji ostalih sorti cijene biti više nego prošle godine, te da bi cijena za inustrijsku jabuku trebala biti 0,20 KM - naveo je Stojnić.

"Dani voća – Potkozarje 2019" biće održani na sportskom terenu Osnovne škole Mladen Stojanović u Gornjim Podgradcima, a dodjela priznanja i nagrada najboljim izlagačima planirana je oko 14 časova.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.