NavMenu

Uštipak fest u Čapljini 28. septembra

Izvor: eKapija Srijeda, 11.09.2019. 08:26
Komentari
Podeli
(Foto: facebook.com/ustipakfest/)
Frazom "Ko o čemu, baba o uštipcima", organizatori gastro-turističke manifestacije Uštipak fest najavljuju ovogodišnje održavanje festivala predviđeno za 28. septembra na glavnom čapljinskom trgu u 17 sati.

Na trgu će biti postavljene drvene kućice s potrebnom kuharskom opremom za pripravu tradicionalnih hercegovačkih uštipaka čiji će se miris širiti sve do kasnih večernjih sati. Posjetitelji će kušati uštipke, degustirati sir, pršut, vino i pivo, kroz mini radionice s bakama u tradicionalnim nošnjama doznati kako se nekada spravljao uštipak i korisne savjete za njihovu pripremu, te uživati u zabavno-glazbenom programu u kojem će sudjelovati Trio Gušt i kudovi. Hercegovački ugostitelji će predstaviti ponudu svojih uštipaka, a najbolji će biti i nagrađeni.

- Namjera nam je oživjeti uspavanu gastro-turističku ponudu Hercegovine i animirati, kako lokalno stanovništvo tako i strane posjetitelje na sudjelovanje i omogućiti doživljaj autentične hercegovačke eno i gastro priče. Gastroturizam je hit u svijetu, a Hercegovina zbilja ima što ponuditi. Gostu moramo predstaviti upravo ono što mi jesmo, našu tradiciju, kulturu i domaći proizvod, stoga ćemo u suradnji s našim partnerima i sponzorima festivala predstaviti i "Trpezu naših predaka", a uz veliku potporu i razumijevanje čapljinskog gradonačelnika Smiljana Vidića idemo k tome da promoviramo, brendiramo i u konačnici zaštitimo hercegovački uštipak kao nematerijalnu kulturnu baštinu BiH- kazala je Dijana Bošnjak, direktorica Centra za investicije i razvoj poduzetništva (CIRP) koji je organizator manifestacije .

Pozvala je sve da dođu i zabave se na Uštipak festu, a do tada da prate njihove službene profile na društvenim mrežama jer pripremaju nagrade i dodatna iznenađenja. Ovaj specifični festival koji promovira autohtonu gastronomiju Hercegovine organizira se u suradnji s partnerima: Grad Čapljina, Federalno ministarstvo kulture i športa, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Vlada HNŽ/K, Ministarstvo trgovine, turizma i zaštite okoliša HNŽ/K, Turistička zajednica HNŽ/K, Udruga STAP, Udruga Life.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.