Izvor: eKapija/Tanjug | Srijeda, 11.09.2019.| 08:46
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Destilerija Zarić dobitnik zlatne i srebrne medalje na sajmu u Kini - Rakija iz Srbije ide za kinesko tržište

Ilustracija (Foto: Sinisa Botas/shuterstock.com)
Destilerija Zarić iz Kosjerića dobitnik je zlatne i srebrne medalje na najprestižnijem svjetskom sajmu alkoholnih pića pod nazivom Spirits selection.

Sajam alkoholnih pića Spirits selection by Concours Mondial de Bruxelles, dvadeseti po redu, ove godine je održan u Kini, a takmičilo se više od 1.770 alkoholnih pića iz 59 zemalja svijeta.

- Cjelokupna proizvodnja rakija Destilerije Zarić se zasniva na dobroj i čvrstoj vezi tradicije, iskustva i savremene tehnologije, a starim, originalnim receptima nekadašnje rakije "povlenke" dodali smo najsavremeniju tehnologiju i znanje - saopšteno je iz destilerije Zarić.

U današnjoj proizvodnji rakija Destilerije Zarić, navodi se u saopštenju, koristi se najmodernija oprema za fermentaciju, destilaciju, odležavanje, stabilizaciju i filtriranje, a proizvodnja se završava automatskom punionicom, sa zatvaranjem boca i etiketiranjem.

Cjelokupan unutrašnji transport od donijetih zdravih i zrelih plodova voća, do izlaska rakije u boci, riješen je automatskim zatvorenim sistemom od inoksa.

- Sa vrhunskom opremom i stručnim kadrom, stvoreni su uslovi za proizvodnju rakije po visokim evropskim standardima. Da bi veza savremene tehnologije i tradicije bila potpuna, napravljena su i hrastova burad za odležavanje, ukupne zapremine od 500.000 litara - navode iz destilerije Zarić.

Kako prenosi Tanjug, destilerija Zarić i kineska kompanija Golden day zaključile su ugovor vrijedan milion dolara o izvozu rakije ovog srpskog proizvođača u Kinu, a sporazum o saradnji potpisan je u okviru sajma.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, koji je postignutu saradnju srpske i kineske kompanije ocijenio kao sjajnu vijest, posebno za privrednike iz Srbije koji se bave prehrambenom industrijom.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.