Izvor: eKapija | Srijeda, 11.09.2019.| 08:25
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Otvorene ponude za prodaju akcija Komercijalne banke - Druga faza selekcije u novembru

Tenderska komisija
Neobavezujuće ponude, u prvoj fazi tendera za prodaju akcija Komercijalne banke u vlasništvu Republike Srbije, otvorene su na jučerašnjoj sednici Tenderske komisije Ministarstva finansija.

Tenderska komisija je konstatovala da su prispjele četiri ponude u roku predviđenom tenderskom dokumentacijom. Ponude su otvorene i konstatovano je da su kompletne, odnosno da sadrže elemente predviđene tenderskom dokumentacijom za prvu fazu.

U narednim danima, Ministarstvo će uz asistenciju privatizacionih savjetnika izvršiti analizu prispjelih neobavezujućih ponuda i konstatovati koji se od ponuđača kvalifikovao za drugu, obavezujuću fazu.

Kvalifikovane ponude će biti rangirane u skladu sa kriterijumima predviđenim tenderskom dokumentacijom, i kvalifikovani ponuđači će biti obavješteni o rang listi, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Nakon toga, kvalifikovani ponuđači, će imati mogućnosti da izvrše dodatnu i sveobuhvatnu analizu poslovanja banke. Predviđeno je da obavezujuće ponude budu podnijete sredinom novembra ove godine.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.