Izvor: eKapija | Utorak, 10.09.2019.| 08:08
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Blizu Beograda niče raj za golfere - U planu 18 terena, bazeni, akva park

(Foto: Printskrin)
Na više od 63 ha u naselju Pinosava kod Beograda, pravi raj za sve ljubitelje golfa činiće 18 golf polja i otvorenih vježbališta na travi i pjesku. Za treninge i takmičenja sportista i sportskih ekipa, ali i za rekreativne aktivnosti u ovom naselju u planu je i izgradnja sportsko-rekreativnog kompleksa sa otvorenim terenima za košarku, odbojku, rukomet, zatvorenim i otvorenim bazenima, spa&wellnes centrom, teretanom...

Sve ovo, predviđeno je Planom detaljne regulacije za golf naselje u Pinosavi, koji je Sekreterijat za urbanizam i građevinske poslove Gradske uprave grada Beograda, danas, 9. septembra, stavio na javni uvid a koji će sve do 23. septembra, biti dostupan zainteresovanim građanima.

Naime, kako se navodi u planu urađenom u Urbanističkom zavodu Beograda, sportsko-rekreativni kompleks obuhvatiće površinu oko 10 ha, a pored navedenog, predviđena je i realizacija zatvorene sportske sale, trening sale, sportskih poligona čak i akva parka.

Dodatno, moguća je i realizacija pomoćnih sportskih sadržaja (svlačionice sa tuševima, ostave za sportsku opremu, sportska ambulanta, sportski klubovi...) i pratećih komercijalnih djelatnosti za trgovinu i ugostiteljstvo.

U okviru otvorenih golf terena, pored planiranih pomoćnih sportskih sadržaja (svlačionica, sanitarnih prostorija, prostora za smještaj mehanizacije i repromaterijala za održavanje terena, ostave za golf opremu...) prema planu, nalaziće se i objekti pratećih komercijalnih djelatnosti - golf klub, prodaja suvenira i golf opreme, ugostiteljstvo.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.