Izvor: eVršac | Utorak, 10.09.2019.| 08:07
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Vršački Grožđebal od 19. do 22. septembra

Ilustracija (Foto: Lukasz Szwaj/shutterstock.com)
Vršački Grožđebal, 62. po redu, održaće se u periodu od 19. do 22. septembra. Organizatori ove tradicionalne turističko-privredne manifestacije, Grad Vršac i Turistička organizacija Vršac, u slavu grožđa i vina i ove godine pripremili su bogat festivalski program.

Prvog dana biće besplatnog vina i kobasica uz tamburaše i izbor za mis ovogodišnje berbe.

Inače, tokom čitavog festivala, posjetioci Grožđebala kobasice tradicionalno peku na velikim plinskim roštiljima postavljenim za tu priliku u centru grada, što je svojevrsna atrakcija u Danima berbe grožđa.

Svečano otvaranje čuvene vršačke manifestacije je planirano za veče, 20. septembra, uz vatromet, a ranije tog dana biće upriličena i izložba ispred Gradske kuće, pod nazivom "Grožđe, voće i vino".

U danima vikenda posjetioce Grožđebala očekuje tradicionalno bacanje grožđa iz aviona, vršački karneval, različiti kulturno-umjetnički programi, koncerti i prigodni sadržaju za djecu, poput dječijeg maskenbala i festivala igre.

Grođžebal će imati i zanimljiv prateći program, poput edukacije na temu vinogradarstva i vinarstva, vršačku biciklističku turu "Putevima vina" i free climbing na vršačkim stenama.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.