Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 09.09.2019.| 14:19
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Raspisan tender za sanaciju klizišta i nastavak gradnje puta u banjalučkom naselju Priječani

(Foto: banjaluka.rs.ba)
Sanacija klizišta i nastavak izgradnje saobraćajnice prema naselju Priječani u Banjaluci, trebalo bi da počnu ove jeseni. Tender za izvođača ovog velikog posla, procijenjene vrijednosti oko 950.000 KM, objavljen je ovih dana.

Prema planu Odjeljenja za saobraćaj i puteve, prvo će biti obavljena trajna sanacija klizišta u dužini od oko 200 metara, pošto je to ključni preduslov da se uopšte uđe u nastavak izgradnje puta za Priječane.

Po sanaciji, nastaviće se izgradnja saobraćajnice u dužini od oko pola kilometra, sa kompletnom infrastrukturom: vodovodom, oborinskom kanalizacijom i javnom rasvjetom.

U okviru ovog projekta, prošle godine je izgrađena dionica puta za Priječane u dužini od jednog kilometra, navoedi se na sjatu Grada Banjaluka.

-U ovom naselju glavna saobraćajnica je jednim dijelom uz Vrbas, gdje se nalazi klizište koje već godinama ugrožava put, ali i usporava njegovu izgradnju. U više navrata, ovo problematično klizište je privremeno sanirano ali neophodno ga je trajno sanirati. U dogovoru sa preduzećem JP Vode Srpske, koje upravlja slivom rijeke Vrbas i u čijoj je nadležnosti sanacija klizišta, obezbijedili smo sredstva i pokrenuli realizaciju ovog značajnog projekta za mještane Priječana – rekli su u odjeljenju.

Grad Banjaluka izdvojiće za ovaj projekat 650.000 KM, a preostali dio sredstava od 300.000 KM sufinansiraće JP Vode Srpske.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.