Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 09.09.2019.| 13:37
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Dodijeljeni plastenici i podsticaji za poljoprivrednike na Palama

Ilustracija (Foto: pixinoo/shutterstock.com)
Rukovodstvo opštine Pale održalo je danas sastanak sa 50 poljoprivrednika sa područja te lokalne zajednica kojima su dodijeljeni podsticaji za nabavku plastenika i poljoprivredne mehanizacije u ukupnoj vrijednosti 60.000 KM.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da su podijelili podsticajna sredstva za poljoprivrednike, a da će u narednim danima podijeliti podsticaje za preduzetništvo.

On je pojasnio da se, s obzirom na to da je za plastenike bilo prijavljeno više poljoprivrednika nego što je opština planirala, nadležno ministarstvo uključilo i omogućilo da ispoštuju sve zainteresovane poljoprivrednike, navedeno je na sajtu Opštine Pale.

- Zahvalio bih nadležnom ministarstvu za ulaganja u plasteničku proizvodnju. Uspjeli smo da ispoštujemo sve zainteresovane i obezbijedili 30 plastenika, kao i 20 podsticaja za kupovinu mašina i priključaka za te mašine - rekao je Jugović.

On je naveo da je potpisano nekoliko ugovora sa korisnicima podsticaja u poljoprivredi, a da će nakon što poljoprivrednici dostave fakture i fiskalne račune za nabavljenu mehanizaciju biti potpisani ugovori i sa ostalim korisnicima i tako im refundirati 50% uloženih sredstava.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.