Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 09.09.2019.| 13:07
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Poziv za digitalne ideje o boljoj vezi gradskih vlasti i građana

Ilustracija (Foto: TippaPatt/shutterstock.com)
Regionalni program lokalne demokratije na zapadnom Balkanu (ReLoaD) objavio je poziv za tehnološke ideje za unapređenje komunikacije između građana i lokalnih vlasti.

Iz ovog projekta su saopštili da organizuju idetahone i hackathon sa ciljem dobijanja ideja od mladih osoba za tehnološka rješenja kojima će građani pokrenuti inicijativu, prijaviti problem, podijeliti informaciju o potrebama u zajednici ili saznati više o svemu što ih zanima u radu lokalnih vlasti.

Prijavljene ideje trebaju da doprinesu unapređenju komunikacije i saradnje između jedinica lokalnih samouprava i građana/OCD. Poziv za učešće na idethonima je namijenjen svim osobama koje se bave društvenim aktivizmom, IT stručnjacima i uopšte aktivnim građanima. Zainteresovani mogu da se prijave na ideathona koji će u Banjaluci biti održan 25. septembra i u Sarajevu 3. oktobra.

Poslije toga, timovi čije ideje na idethonima budu odabrane kao najbolje će imati priliku da ih detaljnije razrađuju na hackathonu koji će biti održan od 12. do 14. oktobra u Sarajevu. Najbolje ideje će odabrati žiri i te ideje će se onda dalje razvijati kako bi svima vama bile na usluzi.

Link na prijavu može se pogledati OVDJE.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.