NavMenu

Inox Ajanović sa partnerima osniva firmu GAP Production - Proizvodnja dijelova namještaja za brend Bert Plantagie

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 09.09.2019. 14:58
Komentari
Podeli
Kompanija Inox Ajanović iz Tešnja osnovana je 2000. godine te se uspješno bavi dizajnom, projektovanjem, proizvodnjom i montažom proizvoda od nehrđajućeg čelika prema najvišim svjetskim standardima. Proizvodi ove kompanije zahvaljujući kvalitetu pronašli su put do klijenata širom Evrope i svijeta. Uspješna priča ove kompanije počinje u garaži porodične kuće, nakon povratka osnivača i direktora Dženana Ajanovića iz inozemstva.

- Otac i ja počeli smo u garaži od 26 metara kvadratnih. Radili smo s pomoćnim alatima, ali smo daljim napredovanjem u poslu kupili alate i mašine te krenuli u proizvodnju. S obzirom na to da je bilo sve više i više ponuda za posao, samim tim i posla, primali smo sve veći broj radnika, obučavali ih u poslovima sa inoxom, nabavljali nove mašine i dostigli maksimum za samostalnu zanatsku radnju te smo se zatim registrovali kao d.o.o. Nakon toga je uslijedila kupovina placa, izgradnja hale od 4.200 metara kvadratnih i kupovina novih mašina. Na taj način smo polako napuštali domaću proizvodnju i opredijelili se ka izvozu, gdje smo i danas sa 95% naše proizvodnje - za Business Magazine kaže Dženan Ajanović.

Ova kompanija proizvodi za svjetske lidere u farmaceutskoj, prehrambenoj i medicinskoj industriji, koji su prepoznali kvalitet ovih proizvoda.

- Naši proizvodi se odlikuju izuzetnim kvalitetom, rokovima isporuke, tako da smo svakim danom postajali sve uspješniji na inozemnom tržištu. Naravno da su tome doprinijeli i sajmovi koje smo redovno posjećivali u Hannoveru, Baselu i Münchenu - dodaje Ajanović.

Osim proizvoda od inoxa, sa holandskim partnerom pokrenuli su kompaniju AP Atelier koja je specijalizirana za proizvodnju dizajnerskih stolica brenda Bert Plantagie. Firma je krenula uspješno sa radom 2016. godine te proizvode više od 800 stolica sedmično, kao i ostale elemente za namještaj.

- Sa Bertom Plantagiem smo i ranije imali uspješnu poslovnu saradnju i ostvarivali dobre rezultate i uspjehe na polju proizvodnje stolica i stolova, pa je na osnovu toga došlo do međusobnog dogovora između mene kao vlasnika firme Inox Ajanović i Berta Plantagiea o osnivanju firme koja će izrađivati dizajnerski namještaj za brend Bert Plantagie - ističe Ajanović.

U narednom periodu firme AP Atelier, Bert Plantagie i Inox Ajanović osnivaju novu firmu GAP Production, koja će proizvoditi dijelove namještaja za Bert Plantagie. Sav program koji ide za Bert Plantagie unaprijed je prodat i naplativost takvih proizvoda je 15 dana, piše Business Magazine.

- Mi smo se za takav razvoj opredijelili iz razloga uspješnijeg razvoja i prijema novih 70 uposlenika. Kada bi došlo do smanjenja obaveza i nameta na plaće, učinila bi se velika usluga privrednicima, jer bi sva ta sredstva otišla u razvoj (nabavka novih mašina i zapošljavanje većeg broja radnika) -dodaje Ajanović.

Ova kompanija se može pohvaliti i time što su ograde koje su oni proizveli završile na jahtama multimilionera Romana Abramoviča.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Izabrano pobjedničko rješenje za buduće zdanje Prirodnjačkog muzeja i Park prijateljstva u Beogradu - Pješački most do Velikog ratnog ostrva (FOTO)

Zgrada na čijoj fasadi se reflektuju obrisi obližnjeg Muzeja savremene umetnosti, panoramski točak, bogato ozelenjene pešačke staze, pristan za brodiće i veza sa Velikim ratnim ostrvom deo su zamisli prvonagrađenog rešenja na arhitektnosko-urbanističkom konkursu za područje Parka prijateljstva i budućeg zdanja Prirodnjačkog muzeja u ovom delu grada. Ovo rešenje, koje je nagrađeno sa 2,5 miliona dinara za taj prostor predložio je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.