Izvor: Tanjug | Ponedjeljak, 09.09.2019.| 08:58
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Turistička promocija Srbije na popularnim kineskim platformama i društvenim mrežama

Ilustracija (Foto: sebra/shutterstock)
Turistička organizacija Srbije (TOS) potpisala je ugovor s kineskom kompanijom Alibaba, koja se bavi globalnom onlajn trgovinom, o turističkoj promociji Srbije na svim njenim platformama, kao i na popularnim društvenim mrežama Wechat i Weibo, izjavio je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

On je novinarima u Sjamenu, gdje predvodi delegaciju Srbije na Međunarodnom kineskom sajmu investicija i trgovine (CIFIT), rekao i da će na kineskoj državnoj televiziji CHTV Srbija biti predstavljena i kao destinacija za snimanje filmova.

Ljajić je pojasnio da je ugovor potpisan s turističkom platformom Fliggy, koja pripada Alibabi, a koji podrazumijeva turističku promociju Srbije do 30. novembra ove godine na svim platformama u Kini, kao i na kineskim društvenim mrežama Wechat i Weibo, koje su pandan mrežama kao što su Facebook, Instagram i Twitter.

- Na svim platformama Alibabe, posebno na Fliggy, ali i na drugim kineskim platformama, kao što su Wechat i Weibo, predstavićemo sve što Srbija može da ponudi u turističkom smislu. To je ogroman rezultat koji smo postigli poslije dugo godina pregovora i razgovora sa kompanijom iz Kine - rekao je Ljajić novinarima iz Srbije.

On je izrazio uvjerenje da će promocija Srbije na tim platformama uticati na povećanje broja turista iz Kine i istakao da je u prvih sedam mjeseci ove godine Srbiju posjetilo najviše kineskih turista i da je broj njihovih dolazaka porastao za 39%, dok je broj noćenja porastao za 51%.

- To se do sada nikada nije dogodilo. Vjerujemo da će se taj trend nastaviti i tokom ove godine. Ugovor koji smo potpisali doprinjeće da u narednoj godini poraste broj kineskih turista u Srbiji - naveo je ministar.

Ljajić je dodao da će na kineskoj državnoj televiziji CHTV biti prikazane dvije emisije u kojima se Srbija promoviše kao destinacija za snimanje filmova.

- Time otvaramo još jedan segment saradnje u turističkom sektoru. Nadam se da nam dolaze još bolji dani kada je riječ o saradnji Srbije i Kine u oblasti turizma - rekao je Ljajić.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.