NavMenu

Rodoljub Drašković najavio gradnju kliničkog centra u Trebinju - Investicija vrijedna više od 50 mil KM

Izvor: eKapija Petak, 06.09.2019. 15:24
Komentari
Podeli
Trebinje (Foto: Vedrana Džudža)Trebinje
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik poslovnog sistema Swisslion Rodoljub Drašković dogovorili su u petak, 6. septembra, u Trebinju da će zajedno stati iza izgradnje novog kliničko-bolničkog, dijagnostičkog i rehabilitacionog centra u Trebinju čija će vrijednost biti veća od 50 mil KM, prenosi TrebinjeLive.

Dodik je, poslije sastanka sa Draškovićem kome su prisustvovali i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić i direktor Elektroprivrede RS Luka Petrović, istakao da će Drašković i on biti osnivači fondacije koja će stajati iza izgradnje novog kliničkog centra, a da će njena uloga, između ostalih, biti i da prikupi određen broj donacija potrebnih za njegovu izgradnju.

- Gospodin Drašković će u novu zgradu Gimnazije uložiti 25 mil KM, a od nas je tražio da toliko Vlada Srpske uloži u novi kliničko-bolnički centar. Rekao sam mu da ćemo mi dati duplo više novca - 50 mil KM, jer su to zaslužili Trebinje i Hercegovina - naveo je Dodik.

On je istakao da je sa Draškovićem dogovorio da će se zajednički angažovati i na rješavanju infrastrukturnih projekata, poput izgradnje puta od Foče do Tjentišta, novog puta ka Nikšiću preko Klobuka, te rekonstrukciji i modernizaciji puta od Trebinja do Ljubinja.


- Nismo odustali ni od izgradnje aerodroma. Uvjeren sam da će ova generacija ljudi to postaviti na prave noge - kazao je Dodik, dodajući da su razgovarali i o izgradnji hidroelektrane u Sutorini kod Herceg Novog čime bi se značajno povećao ukupni elektroenergetski bilans Republike Srpske.

Govoreći o novom bolničkom centru, Drašković je kazao da će odmah nakon izrade projektne dokumentacije početi izgradnja ovog važnog objekta za cijelu Hercegovinu.

- Kod Bolnice će biti kao i kod Gimnazije, koja je moja zadužbina, na kojoj radovi neće stati dok se ne preda Gradu Trebinju - naveo je Drašković.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.