Izvor: eKapija | Nedjelja, 08.09.2019.| 17:08
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Firma CNC Power gradi pogon za obradu metala u prijedorskoj industrijskoj zoni Celpak

ILustracija (Foto: Pavel L Photo and Video/shutterstock.com)
Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković potpisao je u petak, 6. septembra, sa vlasnicima firme CNC Power ugovor o prodaji zemljišta površine 5.200 kvadratnih metara u Industrijskoj zoni Celpak na kojem će se u prvim fazama graditi proizvodni objekat od 500 kvadratnih metara, a kasnije i hale za proizvodnju, skladištenje i administraciju.

Vlasnik preduzeća CNC Power Sabahudin Islamoski je izjavio da će se ovo preduzeće u narednom periodu baviti mašinskom obradom metala (inoksa), s obzirom na to da je metaloprerađivačka djelatnost prepoznata kao jedna od najznačajnijih na području grada.

- Izgradnjom novih proizvodnih kapaciteta i nabavkom 8-10 visoko automatizovanih mašina, planirano je zapošljavanje do 20 radnika u prve tri godine poslovanja, a biće omogućena i edukacija mladih ljudi - rekao je Islamoski.

Visina ukupno planiranih sredstava u osnovna i obrtna sredstva biće u prvoj fazi 450.000 KM, a kasnije i do 700.000 KM.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković je pojasnio da je riječ o perspektivnom preduzeću koji je od zanatske radnje koja se bavila inoksom postao preduzeće, saopšteno je iz gradske uprave.

- Ovo je još jedno preduzeće koje će razvijati svoje poslovne ideje u našoj industrijskoj zoni gdje mi stvaramo povoljne uslove i za strana io domaća preduzeća koja žele ulagati i zapošljavati radnike - kazao je Đaković.

On je dodao da Grad Prijedor zemljište u Industrijskoj zoni nudi investitorima i proizvodnim firmama znatno jeftinije nego na tržištu.

- Nama je prvenstveni cilj razvoj privrede u gradu i nova zapošljavanja ,a tamo već imamo preduzeća koja su od poslovnog inkubatora već u trećoj fazi proširivanja proizvodnih kapaciteta, što raduje i ohrabruje - pojasnio je Đaković.

Gradskom odlukom o raspolaganju nepokretnostima u svojini grada Prijedora pod posebnim uslovima radi izgradnje proizvodno-poslovnih objekata i drugih objekata cijena kvadratnog metra zemljišta se kreće od 1-8 KM., što je daleko povoljnije od tržišnih cijena.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.