NavMenu

MS&Wood predstavlja novu kolekciju namještaja na pariškoj sedmici dizajna

Izvor: eKapija Petak, 06.09.2019. 14:35
Komentari
Podeli
Proizvođač namještaja MS&Wood će ove godine kao jedini iz Bosne i Hercegovine izlagati na prestižnom Paris Design Week-u.

Sajam se održava od 6. do 10. septembra, a MS&Wood će zahtjevnoj pariškoj publici, osim ranijih višestruko nagrađivanih Primum i Elle kolekcija, predstaviti i svoju najnoviju kolekciju Kotona. Kolekciju Kotona za fojničku fabriku namještaja dizajnirao je renomirani finski dizajner Mikko Laakkonen.

- Ovaj put, budući da smo jedini izlagači iz naše zemlje, s ponosom predstavljamo bosanskohercegovačku industriju namještaja u najboljem svjetlu. Svjetskoj dizajnerskoj javnosti želimo pokazati vrhunski namještaj iz Bosne i Hercegovine. Naša industrija niže iz godine u godinu velike uspjehe, i upravo je to recept kako možemo jačati proizvodnju. Samo razvojem proizvodnje sa što više dodane vrijednosti, uz neophodno povećanje konkurentnosti i rasterećenje privrede, možemo povećati standard radnika i zaustaviti odlazak stručne i sposobne radne snage iz države - izjavio je Muhamed Pilav vlasnik kompanije MS&Wood, prenosi agencija Patria.

U MS&Wood-u ističu da je Pariz oduvijek bio vodeći centar umjetnosti i dizajna, i kao takav je idealan za predstavljanje nečeg kreativnog, novog i avangardnog i to na sajmu Maison&Objet, koji je dio Paris Design Week-a.

- Mikku smo upoznali 2018. godine i bila je to ljubav na prvi pogled. Mikko je počeo razvijati nove ideje i koncept za našu novu kolekciju, koja se nastavlja kao logičan slijed dosadašnjem radu. Ime kolekcije Kotona u prijevodu sa finskog jezika znači "biti u kući". Kompletna kolekcija će biti široka i raznovrsna te će odgovarati i privatnim i javnim prostorima - kazao je Sedin Ćeman brend menadžer i ceo, MS&Wood.

Kolekcija Kotona, izrađena je od punog drveta. Jednostavna i raznovrsna, pored kućnih, namijenjena je hotelskom, i drugim vrstama javnih prostora. Skupturalni detalji daju kolekciji poseban ton. Kotona je primjer interkulturalne saradnje koja ujedno donosi najbolje od modernog dizajna i umijeća fojničkih majstora drveta.

- Vjerujem da dobar dizajn počinje od funkcije i da ima svoj individualan karakter. Uvijek težim dizajnirati proizvode koji će trajati te biti funkcionali, lijepi i intuitivni - riječi su finskog produkt dizajnera Mikko Laakkonen-a, Studio Laakkonen, Helsinki.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.