Izvor: eKapija | Petak, 06.09.2019.| 12:16
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Recruitment Academy 17. i 18. septembra u Sarajevu

Recruitment Academy Certified Sourcer trening održaće se 17. i 18. septembra u Sarajevu, a nudi praktične smjernice i savjete za pronalazak i privlačenje kvalificiranih kandidata na tržištu rada.

Zahtjevi tržišta rada se značajno mijenjaju, zbog čega se HR industrija u sve većoj mjeri suočava sa izazovima pronalaska adekvatnih kandidata koristeći oglase za posao, sistem preporuka i tradicionalne metode regrutacije.

Recruitment Academy eksperti nude proaktivniji način traženja i privlačenja pasivnih kandidata na tržištu rada, kroz korištenje društvenih mreža i alata za automatizaciju selekcijskog procesa. Oni svoje znanje i sadržaj treninga baziraju na radu partnerske agencije GoodCall koja je u 5 godina oformila tim od preko 150 ljudi i zaposlila 700 kandidata za potrebe svojih klijenata poput Coca-Cole, Škode, Vodafona i mnogih drugih.

Jedan od trenera, Josef (Jose) Kadlec, je prvi certificirani LinkedIn regruter u CEE regiji a njegov LinkedIn profil se nalazi među top 100 profila u svijetu. Karijeru je započeo kao softver inženjer u području cybersecuritya, a u HR industriju je zakoračio pokušavajući riješiti problem zapošljavanja IT stručnjaka u kompaniji u kojoj je radio.

Više informacija možete pogledati na linku OVDJE.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.