NavMenu

FBiH planira zaduženje obveznicama u iznosu od 70 mil KM

Izvor: eKapija Petak, 06.09.2019. 12:04
Komentari
Podeli
IlustracijaIlustracija
Vlada Federacije BiH donijela je dvije odluke o zaduženju Federacije BiH putem emisije obveznica u ukupnom iznosu od 70 mil KM, namijenjenih za finansiranje izdataka utvrđenih ovogodišnjim Budžetom FBiH.

Prvom odlukom je odobreno zaduženje od 30 mil KM putem emisije 30.000 obveznica pojedinačne nominalne vrijednosti 1.000 KM i s rokom dospijeća od tri godine, dok je drugom odobreno zaduženje od 40 mil KM kroz emisiju 40.000 obveznica iste nominalne vrijednosti i rokom dospijeća od sedam godina.


Javni pozivi za sudjelovanje u ovim emisijama obveznica biće objavljeni na internet stranici Federalnog ministarstva finansija, agenta emisije i Sarajevskoj berzi, najkasnije sedam dana prije aukcije, saošteno je juče, 5. septembra, iz Vlade FBiH.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.