NavMenu

Startap Videobolt za kreiranje video sadržaja zatvorio investiciju od 500.000 EUR

Izvor: Startit Petak, 06.09.2019. 08:41
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Rawpixel.com/shutterstock.com)Ilustracija
Srpski Videobolt, startap koji stoji iza platforme koja spaja one koji se bave video-produkcijom i one kojima je potreban video, a nemaju nikakva predznanja o kreiranju video-sadržaja, objavio je zatvaranje investicije u iznosu od 500.000 EUR. Investiciju je predvodio lokalni investicioni fond South Central Ventures.

Inače, Videobolt je osnovan 2016. godine i od tada je okupio oko 200.000 registrovanih korisnika, a njihovo softversko rješenje poslužilo je za kreiranje gotovo 300.000 videa. Sama platforma je prvenstveno okrenuta marketerima, ali prema riječima CEO-a Momčila Stojkovića plan je da postane dostupna i široj publici. Konkretno, investicija je namijenjena razvoju i implementiranju dva nova rješenja za brend menadžere i marketere, kao i frilens dizajnere i marketinške agencije.

Što se tiče prvog, u planu je poboljšanje postojećeg rješenja i kreiranje bržih, efikasnijih i transparentnijih procesa. Druga namjera je kreiranje API-ja koji će kompanijama omogućiti da prave personalizovane video-sadržaje u cilju zadržavanja kupaca i povećanja zarade na investirano.

O tome zašto se SC Ventures odlučio na ovaj korak, Jan Kobler, glavni čovjek ovog fonda u Beogradu, izjavio je:


- Videobolt na tržište donosi novo i jednostavno rješenje za pojedince i preduzeća koja se bave velikim količinama video-sadržaja. Osim njihovog proizvoda i tehnologije, moram da kažem da je ono što nas je privuklo ovoj kompaniji bila njihova sposobnost bootstrap-ovanja, jer sam i sam bio svjedok nevjerovatnog napretka koji je Videobolt tim uspeo da postigne uz vrlo malo sredstava i u ograničenom vremenskom okviru.

South Central Ventures je do sada investirao u još 11 srpskih startapa.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Zdravstvo

Šta znače česti ružni snovi

Riječ je o važnom otkriću budući da su loši snovi do sada najprije dovođeni u vezu sa psihičkim stanjima. Parkinsonova bolest, rani znaci otkrivanja i bolje šanse za liječenje su veliki izazov za naučnike, a zahvaljujući istraživačima sa University of Birmingham sada postoje preliminarni dokazi da bi učestali ili svakodnevni loši snovi mogli biti rani znak oboljenja. Važno otkriće: Parkinsonova bolest i učestale noćne more

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.