Izvor: Capital | Četvrtak, 05.09.2019.| 15:35
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Okončan trogodišnji stečaj u Mesoproduktu - Rukovodstvo se nada nastavku prerade

(Foto: mojo cp/shutterstock.com)
Na danas održanom ročištu za glavnu diobu u Okružnom privrednom sudu u Bijeljini okončan je trogodišnji stečajni postupak u bijeljinskom Mesoproduktu, tokom kojeg su povjerioci uspjeli naplatiti samo četvrtinu svojih potraživanja.

Stečajni upravnik Goran Marković podsjetio je da je prvi stečaj u ovom preduzeću, koji je, takođe, trajao tri godine, od 2007. do 2010. godine, okončan usvajanjem plana reorganizacije preduzeća, ali taj plan nije uspio, pa je preduzeće ponovo otišlo u stečaj 1. februara 2016. godine.

Drugi stečaj okončan je nakon što je povjeriocima opšteg isplatnog reda isplaćeno 521.186 KM ili oko 24,5% od ukupno priznatih 2,1 mil KM potraživanja.

- Prvom djelimičnom diobom izmireno je 15% priznatih potraživanja, odnosno 319.093 KM, dok je drugom konačnom diobom izmireno još 9,50% priznatih potraživanja, odnosno 202.092 KM - izjavio je stečajni upravnik Goran Marković.

Direktor Mesoprodukta Branko Krstić izjavio je da je ovaj prerađivački kapacitet kupilo bijeljinsko preduzeće LD, koje je bilo i najveći povjerilac, s namjerom da, uz značajna ulaganja, nastavi preradu mesa.

- Nakon ponovnih pregovora sa turskim partnerima, velike su šanse da će BiH dobiti mogućnost da izveze oko 1.000 tona svježeg mesa u Tursku. Mi u tom poslu ponovo vidimo svoju šansu - kaže Krstić.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.