NavMenu

Pri kraju rekonstrukcija dijela ulice Soukbunar: Projekt u vrijednosti 102.500 KM finansira Općina Centar

Izvor: eKapija Petak, 02.10.2009. 13:26
Komentari
Podeli

Radovi na rekonstrukciji dijela ulice Soukbunar, koji su započeli 18. augusta 2009. godine, trebalo bi da budu završeni u prvoj polovini oktobra. Projekt u vrijednosti 102.500 KM finansira Općina Centar.

U dosadašnjem toku radova na dijelu ulice Soukbunar - od raskrsnice sa ulicama Pećina i Urijan Dedina do raskrsnice sa ulicom Porodice Foht (dužina dionice je 320 metara) radnici građevinske firme "Put" su završili rekonstrukciju i asfaltiranje kolovoza, postavili nove ivičnjake duž ulice i asfaltirali postojeća 24 metra trotoara te izgradili jedan potporni zid. Osim toga, na toj strmoj dionici ulice postavili su oko 100 metara rukohvata, što će pješacima znatno olakšati kretanje u zimskom periodu, saopćila je press služba Općine Centar.

Trenutno rade na izgradnji prilaznog stepeništa sa rukohvatom dužine osam metara, koji će povezivati objekt Mjesne zajednice "Soukbunar" (Soukbunar 203) sa ulicom Porodice Foht. U okviru ovog projekta preostaje još izgradnja potpornog zida u ulici Soukbunar kod broja 175.

Prije rekonstrukcije te saobraćajnice građevinska firma "Sansel" je izvršila zamjenu starih dotrajalih kanalizacionih cijevi (okolni stambeni objekti su odmah priključeni na novu kanalizacionu mrežu) te postavila nove cijevi za odvod oborinskih voda.

Prema ugovoru, potpisanom između načelnika Općine Centar Dževada Bećirevića i direktora GP "Put" Admira Eminovića, naredni projekt koji će biti realizovan je rekonstrukcija dijela ulice Cicin Han na Soukbunaru - od raskrsnice sa ulicom Mrakuša do broja 35. Vrijednost tih radova je 41.600 KM.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Finansije

Evo gdje 0,001% najbogatijih ulaže svoj novac

Ultra bogati uz sav novac žive drugačije od ostatka svijeta, pa i njihove strategije ulaganja izgledaju znatno drugačije od portfelja prosječnog investitora. - Iako ne postoji zvaničan prag za ulazak u klub 0,001% najbogatijih, centimilioneri ili pojedinci sa ukupnom neto vrijednošću od preko 100 mil USD dovoljno su bogati da bi bili dio ovog kluba - smatra Kevin Teng, izvršni direktor VRISE Wealth Management Singapura,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.