Izvor: eKapija | Srijeda, 04.09.2019.| 15:26
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Postignut dogovor trgovinskih lanaca i ERS - Umjesto 50 odobreno 40 evra za megavat struje

Ilustracija (Foto: Suzana Obradović)
Predstavnici Elektroprivrede Republike Srpske (ERS), Privredne komore (PK RS) i velikih trgovinskih lanaca u Republici Srpskoj dogovorili su u utorak, 3. septembra, da će u ugovorima biti korigovana cijena električne energije za ova privredna društva sa 50 na 40 evra za megavat, što će važiti do kraja ove godine.

Portparol Privredne komore Vlado Blagojević naveo je da su predstavnici ova tri subjekta održali sastanak u vezi sa ugovorima koji su ranije bili ponuđeni velikim trgovinskim lancima u kojima je cijena za megavat struje bila određena na 50 evra, a koju su trgovinski lanci ocijenili neprihvatljivom, navodi se na sajtu PK RS.

-T i ugovori sa korigovanom cijenom na 40 evra za megavat važiće u naredna četiri mjeseca, odnosno do kraja ove godine. Takođe, do kraja ove godine veliki trgovinski lanci potpisaće nove ugovore koji će važiti od 1. januara naredne godine sa dodatnim povećanjem cijene struje na 45 evra za megavat - rekao je Blagojević.

Prema njegovim riječima, u međuvremenu će biti izvršena i dodatna analiza radi sagledavanja koliko koji trgovinski lanac ima mjernih mjesta, koliko troši struje i pod kojim naponskim opterećenjima, a ERS će na osnovu svoje poslovne politike eventualno i predvidjeti određene bonuse za ta privredna društva.

Predstavnici velikih trgovačkih lanaca su naveli da im je neprihvatljiva cijena od 50 evra za megavat i da smatraju da bi se oni trebali naći u grupi privrednih subjekata kojima je određena cijena struje od 35 evra za megavat.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.