NavMenu

Stiže savremena oprema za Službu patologije Univerzitetske bolnice u Foči - Investicija od pola miliona maraka

Izvor: eKapija Srijeda, 04.09.2019. 09:15
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: hxdbzxy/shutterstock.com)Ilustracija
Projektom modernizacije i opremanja Univerzitetske bolnice u Foči, koji finansira Vlada Republike Srpske i kojim je obuhvaćena adaptacija postojećeg prostora kao i opremanje svih organizacionih jedinica Univerzitetske bolnice, Služba za patologiju dobija najsavremeniju opremu za rad u vrijednosti većoj od 500.000 KM, što predstavlјa najveću investiciju od početka rada ove službe, saopšteno je iz fočanske bolnice.

Oprema će u Službu za patologiju biti dostavlјena nakon neophodnih adaptacija postojećih prostorija. Poslednja veća nabavka opreme za patologiju bila je donacija Vlade Japana od prije 20 godina. Oprema je već zastarjela i bilo je potrebno obezbijediti novu opremu da bi proces rada bio zadovolјavajući.

U opremi koja se dobija nalazi se: laboratorijski fotomikroskop, automatizovani fotomikroskop za patologiju, radna stanica za prijem i podjelu histopatološkog materijala, automatski procesor za fiksaciju tkiva, vodeno kupatilo za histologiju, aparat za automatsko bojenje pločica u patologiji, kriomikrotom za kliničku patologiju i komplet instrumenata za obdukciju-post mortem.

- Služba za patologiju i citodijagnostiku Univerzitetske bolnice u Foči sa vlastitim kadrom, kako lјekarskim, tako i ostalim zdravstvenim kadrom svih profila, zadovolјava potrebe organizacionih jedinica bolnice iz oblasti patohistologije i citodijagnostike i pored toga pruža dodatne usluge domovima zdravlјa sa naše regije pa i šire. U poslednjem šestomjesečnom periodu evidentno je povećanje broja usluga kako za potrebe bolnice tako i za ambulantne pacijente. To povećanje je veće za 30% u odnosu na isti period prethodne godine - navodi se na sajtu bolnice.


Služba za patologiju Univerzitetske bolnice Foča planira da u narednom periodu, pored saradnje koju ima sa UKC Republike Srpske, uspostavi saradnju i sa drugim zdravstvenim ustanovama u regionu, posebno u Republici Srbiji - KC Srbije, KC Vojvodine, Institut za onkologiju Sremska Kamenica,VMA, čime će pokazati da žele napredak u ovoj oblasti koja je neophodna svakom zdravstvenom sistemu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Građevina

Sokolac raspisao novi tender za višemilionske radove na izgradnji gradske kuće

Opština Sokolac je raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji Gradske kuće, trga i spomen obilježja čija je vrijednost procijenjena na 4,7 mil KM bez PDV-a, ili oko 5,5 mil KM sa PDV-om. Kako se navodi rok za izvođenje radova je tri godine od dana uvođenja izabranog izvođača u posao, a mjesto gradnje je ulica Cara Lazara bb. Dodaje se i da će javno otvaranje ponuda biti održano 10. maja do kada je i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.