NavMenu

Sony predstavio novi proizvod: Računar iz budućnosti

Izvor: Nezavisne novine Četvrtak, 01.10.2009. 14:10
Komentari
Podeli

Sony Vaio VGC-LA predstavlja najnoviji računar iz serije prenosnih računara Vaio koji je više namijenjen bliskoj budućnosti nego današnjosti.

Prvo što se na njemu može uočiti je tastatura koja se može presaviti ali takođe i odvojiti od glavnog računara i sa njim komunicirati putem bežične mreže. Kada se tastatura sklopi dobija se veoma kompaktan i prenosiv računar koji se veoma lako može nositi sa jednog mjesta na drugo.

VGC-LA dolazi u nekoliko boja. Korisnici takođe mogu odabrati rezoluciju koja im najviše odgovara, počev od 1280 x 800, koliko se dobija na ekranu od 15 inča, pa do 1680 x 1050 koliko nudi ekran od 19 inča.

Najjača strana ovog računara predstavlja njegov dizajn koji će biti privlačan mnogim korisnicima. Dizajn inkorporira elegantne linije i zanimljiv odnos boja koje su prilično moderne. Iza prozirnog oboda nalaze se stereo zvučnici koji pomažu da TFT ekran izgleda kao da lebdi u vazduhu.

VGC dolazi u dvije verzije. Verzija sa manjim ekranom sadrži u sebi prosječan Celeron M420 procesor, dok sretniji kupci dobijaju računar sa većim ekranom i Intel Core Duo T2300 procesorom koji koristi takozvani Merom Socket utor. Interesantna stvar je i daljinski upravljač koji omogućava da kontroliše multimedijalni softver koji je inače objedinjen u vidu Media PC tehnologije.

Od ostalih komponenti tu je RAM memorija od 512 megabajta koja se može lako nadograđivati i tako raditi u Dual channel modu, hard disk od 200 gigabajta, pomenuta bežična tastatura i miš. U pogledu operativnog sistema Vaio dolazi sa Vista Capable sistemom koji je prilagođen prenosnim računarima.

VGC koristi matičnu ploču sa Intel 945PM čipsetom koja sadrži veoma napredan ICH7 South Bridge most a tu je i grafička karta Nvidia GeForce Go 7400 sa 256 megabajta memorije koja ne predstavlja sam vrh ponude grafičkih kartica, ali koja sigurno može podnijeti većinu multimedijalnog sadržaja kojeg računar podržava.

Od portova tu su USB 2.0 port, utor za memorijske kartice FireWire konektor i SPDIF audio utore. Na pozadini računara se nalazi ulaz za RF antentu koja se povezuje na AverMedia Hybrid TV karticu putem koje se lako može pratiti televizijski program.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Industrija, Finansije, IT, Telekomunikacije

Neuspjeh velike njemačke investicije u BiH - Emka Bosnia u brojnim problemima

Kompanija Emka Bosnia najveća je firma u Goraždu i jedna od najvažnijih njemačkih investicija u Bosni i Hercegovini. No, dok investicije iz Njemačke u BiH uglavnom nižu uspjehe i predstavljaju primjer dobrog odnosa prema radnicima, ova kompanija u posljednje vrijeme ide malo drugačijim putem. Naime, firma je prošle godine poslovala s gubitkom od preko 9 mil KM, piše BiznisInfo.ba. Firma je imala ukupne prihode od oko 80 mil KM, što

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.