Izvor: eKapija+ | Utorak, 03.09.2019.| 10:48
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Svi Bimal proizvodi u kategoriji BEZ GMO

Fabrika za proizvodnju jestivog ulja Bimal se od samog pokretanja proizvodnje, još 2003. godine opredijelila za BEZ GMO proizvode. Svojim članstvom u međunarodnoj asocijaciji Dunav Soja svoj izbor je i potvrdila, a danas, zahvaljujući mogućnosti da se certifikuje, Bimal proizvodi nose oznaku "BEZ GMO Proizvedeno".

- Put u BEZ GMO proizvodnji je izuzetno složen, i to je potrebno naglasiti jer se ovoj temi uglavnom ne stignemo da posvetimo dovoljno. Često zaboravimo da su jaja i meso koje jedemo GMO ako je kokoška hranjena GMO hranom, sačmom na primje - rekla je Nataša Pucar, direktor Korporativnih komunikacija Studen Grupe i dodala da Bimal poziva i druge domaće kompanije da prepoznaju značaj BEZ GMO certifikata i da na taj način zajedno promovišemo kvalitet domaće proizvodnje.

Posjedovati BEZ GMO certifikat znači sprovesti kontrolu od njive do trpeze i garantovati, brojnim analizama i istraživanjima, da nigdje u cijelom procesu proizvodnje nije bilo genetski modifikovane sirovine, poručili su iz kompanije Bimal.

- Bimal je prateći zahtjeve svojih potrošača ove godine na tržište stavila novi proizvod, ulje Bimal Omega koje pored toga što je BEZ GMO proizvod, omogućava i dodatan izbor za one koji imaju aktivan život, te vode računa o balansiranoj ishrani - dodala je Pucar.

Oznaka i certifikat BEZ GMO Proizvedeno fabrici Bimal donijeli su značajne mogućnosti, jer pored toga što su krajnji proizvodi jasno označeni, i svi ostali proizvodi, poput sačme, lecitina i masnih kiselina posjeduju isti kvalitet i potvrdu da dolaze iz ceftificirane domaće BEZ GMO proizvodnje.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.