NavMenu

HP omogućava malim i srednjim poduzećima da steknu konkurentsku prednost i smanje troškove

Izvor: eKapija Četvrtak, 01.10.2009. 10:42
Komentari
Podeli

HP je predstavio nova rješenja koja će pomoći malim i srednjim poduzećima (MSP) da unaprijede sigurnost podataka, maksimiziraju produktivnost te svedu rizik na minimum uz značajno smanjenje troškova i potrošnje energije.

Nova ponuda proširuje HP-ov Total Care portfolio, koji i inače pomaže u upravljanju malim i srednjim preduzećima kao i zaštiti i razvoju njihovog poslovanja.

"Ulaganjem u nova IT rješenja, MSP će biti u boljoj poziciji da iskoriste mogućnosti širenja i razvoja poslovanja u nesigurnim uvjetima koji vladaju na tržištu," izjavila je Kathy Chou, podpredsjednica HP-ovog odjela Worldwide Small and Midsize Business Strategy.

"Sa današnjim predstavljanjem, HP nastavlja obogaćivanje Total Care ponude kako bi zadovoljio rastuće potrebe naših korisnika širom svijeta."

"Kompanija AMI anketirala je hiljade malih i srednjih poduzeća u više desetina zemalja kroz posljednja četiri kvartala te smo došli do zaključka kako je trenutno stanje u ekonomiji drastično izmjenilo pristup kupnji novih tehnologija i usluga," stoji u izjavi Anil Miglani iz AMI-Partners kompanije.

"Nakon što izažemo iz globalne recesije, mala i srednja poduzeća svakako će pokušati da zaštite svoja postojeća ulaganja u tehnologije te ulagati više u razvoj i jačanje poslovanja. HP je vrlo dobro pripremljen da im pruži potpunu pomoć kroz sveobuhvatni Total Care portfolio."

Poboljšanje sigurnosti u kontrola rizika

Za mala i srednja poduzeća kojima je potrebna povećana razina sigurnosti kako bi zaštitili podatke i sustave ključne za njihovo poslovanje, HP je predstavio nova rješenja:

- U cilju značajnog povećanja dostupnosti sustava uz istovremeno smanjenje rizika od "provale" u baze podataka, HP Total Care Business Mitigation rješenje nudi prilagodljive konfiguracije servera te memorijskih, mrežnih i sigurnosnih komponenti. Korištenjem ovog rješenja u kombinaciji sa najboljim sustavom upravljanja podacima, poduzeća mogu smanjiti broj kvarova čak do 85%.

- Za povoljno i vrlo dostupno upravljanje podacima, HP-ov StorageWorks X500 Data Vault serija omogućava malim i srednjim poduzećima da ostanu konkurentni kroz poboljšanje zaštite kritičnih odnosno ključnih poslovnih podataka te uz automatizirani back-up sustav. Ovo omogućava malim poduzečima, sa do 10 personalnih računara kao i Mac korisnicima, da sve podatke pohranjuju na jednom centralnom mjestu čime se omogućava i lakši pristup istima od strane svih uposlenih. Tržišna cijena ovog sustava iznosi 699 US $.

- U cilju maksimalne iskoristivosti vremena HP StorageWorks X3000 Network Storage Systems High Availability Bundles kombinira hardware i software u jedinstveno i vrlo efikasno tehničko rješenje za pohranjivanje podataka i aplikacija. Baziran na HP StorageWorks X3000 Network Storage Gateways i HP StorageWorks MSA2000 G2 Storage Arrays, ovaj paket povećava efikasnost automatski eliminirajući duple datoteke uz istovremenu prevenciju kvarova na upravljačkim sustavima.

Povećati produktivnost, smanjiti troškove

Kako bi korisnicima uštedio novac, povećao produktivnost i eliminirao sigirnosne prijetnje, HP je predstavio:

- Poboljšanju administrativnu produktivnost sa HP ProCurve 1810G Switch Series. Ova serija omogućava povoljnu Gigabit-nu konekciju koja može biti konfigurirana i održavana bez brojnog i specijaliziranog osoblja.

- Vrlo povoljan i lagan HP ProBook 5310m Notebook PC, izvrsnih performansi i po cijeni već od 699 američkih dolara. Ovaj Notebook idealan je za mala i srednja poduzeća čiji uposlenici dosta vremena provode na terenu.

Za one koji žele imati povoljan rast poslovanja ali i ujedno smanjiti negativan utjecaj na okoliš, HP je predstavio nove štampače. U ponudi je novi HP Color LaserJet Professional CP5220, koji je dostupan na tržištima Azije i Europe, a pruža izvrstan kvalitet ispisa uz odlične mrežne karakteristike. Ovo je prvi HP-ov štampač sa Auto-Off tehnologijom, i samo najnoviji je u nizu HP LaserJet štampača baziran na iskustvu građenom 25 godina.

Online marketing usluge

HP se također udružio sa Yahoo!-om kako bi pomogao malim i srednjim poduzećima u Sjedinjenim Američkim Državama da jednostavno i jeftino stvorili prepoznatljive identitete svojih proizvoda putem različitih Online i Offline marketinških funkcija. Putem HP Creative Studio, u okviru HP Total Care wen stranice i Yahoo! Small Business portala, korisnici mogu primati specijalne ponude koje uključuju web hosting po cijeni od samo 7.46 dolara mjesečno, što im ujedno omogućava i pristup HP-ovom Logoworks-u kako bi što jednostavnije izradili svoje web stranice profesionalnog izgleda, navodi se u saopćenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.