NavMenu

Poskupjela struja za određene industrijske kupce u RS

Izvor: biznis.ba Nedjelja, 01.09.2019. 09:30
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Vereshchagin Dmitry/shutterstock.com)Ilustracija
Cijena električne energije za određene industrijske kupce u Republici Srpskoj od nedjelje, 1. septembra, je veća, a za građane neće biti poskupljenja, izjavio je generalni direktor Elektroprivrede Republike Srpske Luka Petrović.

Petrović je naveo da je do promjene cijena došlo kod nešto manje od 200 kupaca, te da je najviša ponuđena cijena za pojedine kupce 50 evra, a najmanja 35, dok kod 960 kupaca ona nije mijenjana i ostala je 31 evro.

U ponoć je za industrijske kupce istekao rok za izbor snabdjevača. Oni su od juna su imali mogućnost da izaberu snabdijevača.

Petrović je naglasio da Elektroprivreda Srpske ostaje najpovoljniji ponuđač u regionu.

– Napravili poslovnu politiku gdje smo, kao državno preduzeće, napravili kategorije u koje su svrstana 1.174 kupca. Napravili smo šest kategorija – rekao je Petrović i dodao da su tačne cijene struje po kategorijama tajne, objasnivši to poslovnom politikom preduzeća.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija, Industrija

Insolar dobio koncesiju za izgradnju solarne elektrane od 100 MW kod Tomislavgrada

U zgradi Vlade Hercegbosanske županije potpisan je ugovor između Vlade Hercegbosanske županije kao koncesora i firme Insolar kao koncesionara. Ugovor je ispred Vlade Hercegbosanske županije potpisao ministar gospodarstva Hercegbosanske županije Miroslav Jaglica, a ispred Insolara Nataniel Holbrohr. Koncesionaru je dodijeljena koncesija za izgradnju solarne elektrane SE Seline ukupne instalirane snage 100 MW, u cilju korištenja solarnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.