NavMenu

Konferencija Sarajevo Tech Lab 5. septembra - Predstavljanje digitalne agende BH Telecoma

Izvor: Indikator Subota, 31.08.2019. 15:42
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Sergey Nivens/shutterstock.com)Ilustracija
BH Telecom će 5. septembra u Sarajevu organizovati poslovno-tehnološku konferenciju želeći potvrditi time svoju novu poslovnu orijentaciju kao tehnološke kompanije.

Na konferenciji će biti predstavljena digitalna agenda BH Telecoma a bit će riječi i o globalnim trendovima i ulozi telekoma u digitalnoj transformaciji.

- Cilj Sarajevo TechLab konferencije je razmjena mišljenja i iskustava sa našim poslovnim partnerima i velikim korisnicima na temu digitalne transformacije kao i prezentacija i ponuda konkretnih biznis rješenja za lakše poslovanje u digitalnom svijetu, navode iz BH Telecoma, izvještava Indiaktor.ba.

Na konferenciji su najavljeni predstavnici kompanija, Microsoft BIH, Oracle BH, Cisco Systems BH, Ericsson NT Zagreb, Nokia Solutions and Networks Sarajevo, Datalab BH d.o.o., ZIRA d.o.o., Comtrade d.o.o. Sarajevo, BS Telecom Solutions, MIBO Komunikacije, ali i predstavnici institucija vlasti, uljkučujući i premijera Federacije BiH Fadila Novalića.

Iskorak u tehnoškoj orijentaciji BH Telecom je najavio osnivanjem preduzeća ESP BH d.o.o. sa Raiffeisen bankom, Comtrade-om i QSS-om sa namjerom kreiranja platforme koja će pravnim i fizičkim licima omogućiti povezivanje s ciljem plaćanja roba i usluga, režijskih računa kao i slanje novca drugim korisnicima putem posebne mobilne aplikacije.

U intervjuu za portal Faktor, Sedin Kahriman, direktor BH Telecoma, kazao je da će vrlo brzo biti upriličena pres-konferencija i predstavljeni javnosti servisi i mogućnosti koje ova nova kompanija nudi.

BH Telecom je u potrazi za partnerima za realizaciju usluge smart parking, a prema Kahrimanovim riječima, trenutno se vrše razgovori i prezentacije a u kompaniji su zadovoljni brojem respektabilnih firmi koje su se odazvale javnom pozivu.

BH Telecom, prema Kahrimanu, radi na poslovnim modelima sa fokusom na poslovne korisnike, kao i na potencijalnim akvizicijama, nabavkama sadržaja i proizvodnji vlastitog sadržaja.

S tim u vezi BH Telecom prije nekoliko dana objavio je poziv zainteresovanim pravnim licima za razvoj tematskih kanala za potrebe svoje multimedijalne usluge Moja TV.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.