NavMenu

Bijeljina planira milion maraka za obnovu Sokolskog doma - Očekuju i izmještanje autobuske stanice

Izvor: eKapija Nedjelja, 01.09.2019. 14:27
Komentari
Podeli
Bijeljina (Foto: sobijeljina.org)Bijeljina
Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić najavio je izmještanje radionica iz stare Tehničke škole u centru grada u prostorije te škole u Račanskoj ulici. Osim toga, kako je naveo, radionice će biti modernizovane novim mašinama i uređajima kako bi budućim učenicima bilo pruženo najbolje dualno obrazovanje koje odgovara zahtjevima privrede.

Dugo najavljivano izmještanje autobuske stanice biće izvršeno uz pomoć dijela planiranih kreditnih sredstava u toku naredne godine, istaknuto je na sajtu Grada Bijeljina.

- Ukoliko Vlada ispuni obaćanje i prenese zemljište nekadašnje Željezničke stanice na Grad, izgradnjom nove autobuske stanice gužve u centru Bijeljine biće značajno smanjene - istakao je Mićić.

Ljepši izgled Grad će dobiti i nakon potpune rekonstrukcije i vraćanja prvobitnog sjaja Sokolskom domu, a Bijeljinci će imati značajno kvaltetniju ponudu kulturnih sadržaja u Gradu.

- Oko mililion KM biće uloženo u obnovu Sokolskog doma. To je jedna od najzačajnijih i arhitektonski najvrjednijih zgrada izgrađenih između dva rata u Bijeljini i mi ćemo je vratiti kulturi. U Sokolskom domu biće smješteno Gradsko pozorište, Hor "Srbadija", SPKD "Prosvjeta" , SKUD "Semberija", odnosno, svi renomirani predstavnici kulturnog života Grada – nagalsio je Mićić.


Pored navedenih projekata, planiramo da 500.000 KM utrošimo na rekonstrukciju Gradske toplane, odnosno, na promjenu energenta koji se koristi za grijanje.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Finansije

Evo gdje 0,001% najbogatijih ulaže svoj novac

Ultra bogati uz sav novac žive drugačije od ostatka svijeta, pa i njihove strategije ulaganja izgledaju znatno drugačije od portfelja prosječnog investitora. - Iako ne postoji zvaničan prag za ulazak u klub 0,001% najbogatijih, centimilioneri ili pojedinci sa ukupnom neto vrijednošću od preko 100 mil USD dovoljno su bogati da bi bili dio ovog kluba - smatra Kevin Teng, izvršni direktor VRISE Wealth Management Singapura,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.