NavMenu

Prezentovani projektni prijedlozi za Smart Sarajevo - Uskoro izbor i početak realizacije deset najboljih

Izvor: eKapija Subota, 31.08.2019. 08:31
Komentari
Podeli
Sarajevo (Foto: Aleksandar Todorovic/shutterstock.com)Sarajevo
Grad Sarajevo i UNDP BiH organizovali su u Vijećnici prvu javnu prezentaciju projektnih prijedloga koji su ušli u uži izbor u okviru Inicijative "Smart Sarajevo". Ukupno 23 aplikanta predstavili su svoje inovativne ideje koje za cilj imaju da naše Sarajevo učine boljim i ugodnijim mjestom za življenje.

Projekti su fokusirani na tri oblasti koje su građani Sarajeva tokom ankete u martu ove godine ocijenili kao prioritetnim, a to su zagađenje zraka, javni prevoz i korupcija. Svaki projektni prijedlog je predstavljen u tri minute, nakon čega je stručni žiri koji čini sedam članova City Mind Lab-a, a koji su stručnjaci u svojim oblastima, postavljao relevantna pitanja. Pored žirija i publika je na kraju događaja imala mogućnost da glasa putem online alata za projekte koji im se najviše dopadaju, izvještava agencija Patria.

Po završetku prezentacije, predstavljeni su glasovi žirija, te glasovi publike. Finalni rezultati će biti naknadno objavljeni, a obuhvatat će bodove na osnovu tehničke evaluacije, ocjene žirija te glasova publike. Nakon finalnog odabira 10 najboljih projekata, pristupit će se njihovoj realizaciji na području općine Stari Grad.

Grad Sarajevo Inicijativom "Smart Sarajevo", koju je pokrenuo zajedno sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija (UNDP), ne samo da želi stići evropske trendove već ima ambiciju da postane lider tih procesa u regiji i šire, ka odinamično, atraktivno i održivo mjesto za život i poslovanje, izvijestila je agencija Patria.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.