Izvor: eKapija | Srijeda, 30.09.2009.| 15:29
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Potpisan Ugovor između NLB Tuzlanske banke i Javne zdravstvene ustanove "Univerzitetski klinički centar" Tuzla

(Foto: b)

U prostorijama NLB Tuzlanske banke d.d. Tuzla, 29.09.2009. godine je potpisan Ugovor o pružanju bankarskih usluga za potrebe Javne zdravstvene ustanove "Univerzitetski klinički centar" Tuzla.

NLB Tuzlanska banka je, na tenderu na kojem je učestvovalo sedam banaka, izabrana kao banka sa najpovoljnijom ponudom, saopćeno je iz NLB Tuzlanske banke.

U ime Univerzitetskog kliničkog centra, Ugovor je potpisao direktor Prof.dr.med.sci. Elmir Čičkušić, a u ime NLB Tuzlanske banke direktor Almir Šahinpašić i Izvršni direktor Ernest Žvar.

Ugovorom, koji je potpisan na period od dvije godine, Banka će za UKC otvoriti transakcijske račune, obavljati usluge platnog prometa, oročavati novčana sredstva, blagovremeno i uredno izvršavati naloge za plaćanja u zemlji inostranstvu te pružati druge bankarske usluge.

NLB Tuzlanska banka je banka univerzalnog tipa. Pruža kompletan servis finansijskih i konsalting usluga. Mreža od 48 poslovnica čini usluge Banke dostupne klijentima na području cijele Federacije BiH kao i Distrikta Brčko. Ugledni časopis "Finance Central Europe" proglasio je NLB Tuzlansku banku po drugi put najboljom bankom srednje veličine u BiH.

NLB Tuzlanska banka je članica NLB Grupe koja predstavlja najveću slovenačku međunarodnu finansijsku grupaciju. Grupa, koju čini 63 članice, stvorila je efikasnu mrežu za pružanje širokog spektra finansijskih usluga i proizvoda za 4 miliona klijenata, u 16 zemalja jugoistočne Evrope.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.