Izvor: eKapija | Petak, 30.08.2019.| 11:26
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Održan NLB regionalni poslovni forum - Ulaganje u zaposlene obezbjeđuje rast i razvoj kompanija

NLB regionalni poslovni forum na temu "Ljudski resursi i uspješno poslovanje" održan je u četvrtak, 29. avgusta u Sarajevu. Ovogodišnji forum okupio je više od 250 učesnika, klijenata NLB Banja Luka i NLB Banke Sarajevo, kao i predstavnika svih članica NLB Grupe.

Predsjednici uprava banaka, članica NLB Grupe, održali su panel diskusiju na kojoj je bilo govora o specifičnostima tržišta i izazovima sa kojima se banke u regiji u kojoj Grupa posluje suočavaju, te kako odgovaraju na sveprisutniji trend migracije radne snage i zadržavanja kvalitetnog kadra.

Učesnik panela je bio i prof. dr Aziz Šunje, redovni profesor na katedri za Menadžment i organizaciju Ekonomskog fakulteta u Sarajevu je ukazao na potrebu da kompanije imaju dobar menadžment jer iza svakog uspješnog biznisa stoji dobar top-menadžment koji konstantno ističe i poštuje sistem vrijednosti na kojima počiva kompanija.

Na samom početku Foruma, svi prisutni su mogli pratiti predavanje Miroslava Živkovića, master trenera sa preko 20 godina iskustva u oblasti liderstva, sa nazivom "Ljudi ne mare šta znamo dok ne saznaju koliko marimo za njih". U svom govoru prisutnima je istakao značaj motivacije u radu, odnosno dao izazove liderima kompanija da razvijaju međusobno povjerenje sa zaposlenima jer je to jedini pravi put do uspjeha.

Radovan Bajić, predsjednik Uprave NLB Banke Banja Luka, istakao je da ne trebamo zanemariti najnovije trendove na tržištu Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, gdje vidimo sve manji broj mladih kadrova koji ostaju u ovoj zemlji i odlaze tražeći bolje uslove. To razlog za odabir ovogodišnje teme Poslovnog foruma.

- Poslovanje NLB Banke Banja Luka i svih NLB banaka, dokaz je da se može uspješno poslovati i na ovim prostorima, i da postoje motivi i mogućnosti za napredovanje i razvoj kadrova. Ulaganje u zaposlene je investicija koja obezbjeđuje rast i razvoj kompanije. Posao zavisi od ljudi, a uspjeh je imati ljude posvećene poslu. Dugogodišnje pozitivno poslovanje naše Banke rezultat je izuzetno odgovornog odnosa komitenata, kako stanovništva tako i pravnih lica, naših akcionara, i posebno odgovornog odnosa radnika banke čijom zaslugom ostvarujemo ovakve rezultate - dodao je Bajić.

O digitalizaciji i predstojećim trendovima razgovaralo se sa predstavnicima Mastercarda i Bankarta, informišući učesnike o promjenama u narednom periodu u segmentu bankarstva i beskontaktnog plaćanja.

Lidija Žigić, predsjednica Uprave NLB Banke Sarajevo izjavila je, da je cilj poslovnih foruma jačanje ličnog odnosa sa klijenata i prilika za umrežavanje, kao i pružanje podrške pri poslovanju klijentima iz BiH, kada posluju na drugim tržištima gdje je prisutna NLB Grupa.

- Smatram da ćemo na taj način pospiješiti odnos naših klienata sa članicama NLB Grupe, kako u BiH, tako i na regionalnom nivou. Danas su svi učesnici imali priliku čuti predavanja eminentnih stručnjaka iz regiona, akademske zajednice i biznis predstavnika. Upravo je to jedan od načina da lakše dođemo do odgovora koji će pomoći malim, srednjim i velikim preduzećima u BiH, te dati odgovore izazovima i prilagoditi se promjenama koje su pred nama - izjavila je Lidija Žigić.

Predsjednik Uprave NLB iz Ljubljane Blaž Brodnjak napomenuo je da je organiziranje Poslovnog foruma i odličan vid razmjene iskustva, otvaranje novih poslovnih prilika i jačanje osobnih odnosa.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.