Izvor: eKapija | Četvrtak, 29.08.2019.| 12:00
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Uskoro nova isporuka ekoloških drvenih kuća za ljetovalište u Turskoj - Hamdo Grupa realizuje izvozni program

(Foto: opstinasokolac.net/Bojana Arbinja)
Hamdo grupa sa Sokoca u septembru će završiti i otpremiti još tri drvene kuće za kupca u Turskoj, prema izvoznom programu započetom u januaru, rekli su u ovom preduzeću.

Izvršni direktor za proizvodnju Petko Vukojičić kaže da su u ovoj fabrici, u dijelu zakupljenog prerađivačkog kruga Nove Romanije ubrzali proizvodnju i nedavno uveli drugu smjenu na izgradnji drvenih kuća za ljetovalište Terme u Turskoj, te da je u prvoj fazi dogovorena isporuka 36 kuća.

On je naveo da u pogonu primarne prerade drveta Hamdo grupa trenutno ne vrše prorez zbog nedovoljne količine trupaca, te za svoje potrebe nabavljaju rezanu građu od drvoprerađivačkih kapaciteta u okruženju i akcenat stavljaju na finalnu proizvodnju, navodi se na sajtu Opštine Sokolac.

- Za tržište Turske treba da napravimo još tri kuće u septembru, prema ranije dogovorenom izvoznom programu, koje su privukle pažnju kupaca i u drugim zemljama jer se grade od prirodnih materijala uz savremene programe opremanja - rekao je Vukojičić.

On je naveo da su do sada napravljene i potpuno opremljene tri ekološke kuće od drveta koje su radnici ove firme montirali u jednom od turskih ljetovališta.

Prema njegovim riječima, u izgradnji ovih kuća za tursko tržište drvo je zastupljeno 90%, a ostalih 10% su staklo, okovi i krov.

On je dodao da je riječ o jedinstvenom proizvodnom programu u BiH prema kome se u pogonima iste firme proizvode i ugrađuju podovi, kuhinjski i sobni namještaj, što ovu kuću čini ekološki pogodnom i interesantnom za kupce.

Firma Hamdo grupa zakupila je dio proizvodnog kruga ranijeg drvoperađivačkog preduzeća Nova Romanija na Sokocu sredinom 2017. godine, izmirila zaostale obaveze, investirala u novu opremu više od 1.000.000 KM i početkom prošle godine počela proizvodnju.

U firmi, koja je osnovana prije 25 godina, zaposleno je više od 100 radnika.

Kompanija Hamdo grupa je poslovala u Turskoj, Kataru i Saudijskoj Arabiji sa brojnim fabrikama metalne industrije sa oko 1.500 radnika.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.