NavMenu

Objavljen poziv za dostavu projekata u oblasti bioindustrije - Rok za predaju 4. septembar

Izvor: eKapija Četvrtak, 29.08.2019. 11:54
Komentari
Podeli
(Foto: Kletr/shutterstock.com)
Zajedničko preduzeće za bioindustriju (Bio Based Joint Undertaking - BBJU) u okviru Programa EU Horizont 2020 objavilo je poziv za dostavljanje projektnih prijedloga "Tehnološka inicijativa za bioindustriju".

Rok za dostavljanje projektnih prijedloga je 4. septembar 2019. godine do 17:00 časova.

Glavni fokus ovog poziva je na transformaciji nejestivih dijelova biljaka (npr. drva, poljoprivrednih i šumskih ostataka) i biorazgradivog otpada u bio-bazirane proizvode i biogoriva.

Ciljevi na koje se Poziv odnosi su:

- doprinijeti razvoju resursno efikasnije i održive ekonomije sa niskim nivoom emisije ugljenika i povećanju ekonomskog rasta i zapošljavanja;
- prikazati tehnologije koje omogućavaju nove materijale i nove potrošačke proizvode iz evropske biomase koji zamjenjuju potrebu za fosilnim gorivima;
- razviti poslovne modele koji integrišu privredne subjekte duž cijelog lanca vrijednosti od ponude biomase do biorazgradivih postrojenja za potrošače bioloških materijala, hemikalija i goriva, uključujući i stvaranje novih međusektorskih međusobnih veza i podršku za međuindustrijske klastere;
- uspostaviti vodeće biorafinerije koje će primijeniti tehnologije i poslovne modele za biomaterijale, hemikalije i goriva i pokazati poboljšanje troškova i performansi na nivoima koji su konkurentni alternativama baziranim na fosilima.

Predmetni poziv je otvoren za privatne profitne i neprofitne organizacije, uključujući velika preduzeća, kao i mala i srednja preduzeća, istraživačke i tehnološke organizacije, univerzitete, udruženja ili bilo koje pravne subjekte koji su zainteresovani za aktivnosti BBJU.


U okviru ovoga Poziva moguće je aplicirati na tri akcije:
- Istraživanje i inovacije ( budžet 2 – 3 mil EUR )
- Inovacije (budžet oko 30 mil EUR )
- Koordinacija i podrška (budžet oko 15 mil EUR)

Aplikanti iz Republike Srpske trebaju da obavijeste Ministarstvo za evropske integracije i međunarodnu saradnju (fondovieu@meoi.vladars.net) o podnošenju aplikacije na predmetni poziv.

Detaljne informacije o Pozivu dostupne su na sljedećem sajtu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

17.04.2024.  |  Vijesti

19.04.2024.  |  Agro, Finansije

Berza za selidbu pčela od sada i u Beču

19.04.2024.  |  Agro, Finansije

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.