Izvor: eKapija | Četvrtak, 29.08.2019.| 11:09
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Obnovljena Ginekologija u kotorvaroškoj bolnici počela da radi

Ilustracija (Foto: Vereshchagin Dmitry/shutterstock.com)
U kotorvaroškom Domu zdravlja Sveti Pantelejmon počela je da radi nova Ginekologija koja je, zajedno sa laboratorijom, renovirana novcem Vlade Republike Srpske od 250.000 KM.

Direktor Doma zdravlja Vladimir Bibić podsjetio je da je prilikom prošlogodišnje posjete Kotor Varošu tadašnje premijerke Srpske Željke Cvijanović i ministra finansija Zorana Tegeltije dogovoreno da građevinskim radovima budu obuhvaćeni laboratorija i Ginekologija.

- Uz pomoć Vlade Srpske Ginekologija je u potpunosti adaptirana, što podrazumijeva kompletne građevinske radove. Dom zdravlja je iz vlastitih sredstava kupio novi namještaj i dio opreme. Zahvaljujući ovoj investiciji imaćemo bolje uslove za pacijente koji koriste usluge naše ginekologije, a posebno me raduje da će trudnice imati mogućnost pregleda i vođenja trudnoće putem novog savremenog ultrazvučnog aparata i u potpuno novim uslovima - rekao je Bibić i dodao da je ultrazvučni aparat donirala kotorvaroška fabrika obuće Sportek.

Prema njegovim riječima, i u narednom periodu radiće se na obnavljanju opreme i adaptaciji objekata.

- Poslije rekonstrukcije i otvaranja nove laboratorije i Ginekologije radićemo na adaptaciji stomatologije koja je smještena u dotrajalom objektu, a predstoji nam i nabavka nove opreme. Realizacijom ovih projekata dobićemo reprezentativan objekat na ponos svih naših sugrađana - poručio je Bibić.

On je naglasio da se investicije realizuju bez kreditnih zaduženja i da, uprkos velikim ulaganjima, sve obaveze prema zaposlenima i državi izmiruju na vrijeme.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.