Izvor: eKapija | Srijeda, 28.08.2019.| 10:47
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Kakanj pozvao građane na dodjelu podsticaja za razvoj poduzetništva i obrta - Poziv otvoren do 20. septembra

Ilustracija (Foto: Dmitry Kalinovsky/shutterstock.com)
Općina Kakanj raspisala je danas, 28. avgusta, javni poziv za podnošenje zahtjeva za odobravanje i dodjelu podsticaja za razvoj poduzetništva i obrta za 2019. godinu, i to u okviru projekta "Pokreni svoj posao u Kaknju".

Pozvane su nezaposlene osobe sa područja općine Kakanj koje se nalaze na evidenciji Biroa za zapošljavanje i planiraju registrovati djelatnost, kao i fizička i pravna lica koja su registrovala djelatnost u 2019. godini, a nemaju obaveza po osnovu javnih prihoda, da podnesu zahtjev za odobravanje i dodjelu podsticajnih sredstava za razvoj poduzetništva i obrta, soapšteno je na općinskom sajtu.

Ovim podsticajem predviđeno je sufinansiranje pokretanja i održavanja malih biznisa – preduzeća – d.o.o, obrt i srodne djelatnosti (osim poljoprivrede), picerije i slastičarnice, te apoteke i biroi koji pružaju stručne usluge.

Podsticajna sredstva namijenjena su za:

- refundaciju troškova obaveznih doprinosa – PIO, zdravstveno osiguranje i osiguranje od nezaposlenosti, za registrovanu djelatnost – period od 24 mjeseca (prva godina u iznosu od 100%, a maksimalno 366 KM/mjesec, druga godina 50%, a maksimalno 183 KM/mjesec);

- sufinansiranje troškova pokretanja registrovane djelatnosti (nabavka mašina, opreme i repromaterijala neophodnog za registrovanu djelatnost) u iznosu do 3.000 KM.

Javni poziv je otvoren do 20. septembra.

Više detalja pogledajte na ovom linku.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.