Izvor: Tanjug | Srijeda, 28.08.2019.| 08:03
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Google pod lupom zbog alatke za traženje posla

(Foto: l i g h t p o e t/shutterstock)
Regulatorni organi Evropske unije provjeravaju alatku Google for Jobs kako bi se utvrdilo da li kompanija Google nepravedno favorizuje svoju alatku za traženje posla.

Ovaj pretraživač poslova, lansiran prije dvije godine, već se susreo sa mnoštvom pritužbi rivala, koji ga optužuju za antikonkurentsko ponašanje, prenosi Rojters.

Ranije ovog mjeseca, 23 veb sajta za traženje posla u Evropi pozvala su Evropsku komisiju da privremeno naloži kompaniji Google da prekine sa takvom praksom dok traje istraga u ovom slučaju.

Evropska komesarka za zaštitu konkurencije Margret Vestager, koja je tehnološkom gigantu poslednjih godina, u tri odvojena slučaja, već izrekla novčane kazne u visini od 8,25 mlrd EUR, izrazila je zabrinutost zbog mogućih sličnih antikonkurentskih praksi Google-a i u drugim oblastima.

- Sada procjenjujemo da li bi se ista stvar mogla desiti i s drugim dijelovima poslovanja ove kompanije, poput pretraživača poslova poznatog kao Google for Jobs - rekla je Vestager na konferenciji u Berlinu.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.