NavMenu

Veliki broj manifestacija tokom jeseni na Beogradskom sajmu

Izvor: eKapija Utorak, 27.08.2019. 15:30
Komentari
Podeli
Beogradski sajam (Foto: Vedrana Džudža)Beogradski sajam
U susret septembru, mjesecu u koјеm počinje jesenja sajamska sezona, na Beogradskom sajmu sve je spremno za novi niz izuzetnih specijalizovanih privrednih i kulturnih manifestacija.

Uz slogan "Mjesto koje je vidio cijeli svijet", Beogradski sajam ostaje mjesto okupljanja mnogobrojnih domaćih i inostranih učesnika, mjesto promocije i predstavljanja, novih poslovnih poduhvata, kupoprodaje, razmjene iskustava među pripadnicima privrednih grana, ali i prilika za direktan susret sa potrošačima i najširom zainteresovanom publikom.

Jesenji festival manifestacija na Beogradskom sajmu biće otvoren 41. Međunarodnim sajmom grafičke, papirne i kreativne industrije GRAFIMA. Od 25. do 28. septembra, pod sloganom "Više boje!" okupiće se vrhunski regionalni profesionalci i predstaviti dostignuća svjetske tehnologije u grafičkoj i mašinskoj industriji, izdavaštvu i štampanim medijima, sofisticiranoj naprednoj tehnologiji, namjenskoj IT sferi, dizajnerskom hardveru i softveru i svim kreativno-umetničkim grafičkim žanrovima.

Istovremeno sa sajmom Grafima tradicionalno će se održati i BIRO-EXPO, 27. Međunarodni sajam informatičko-birotehničke opreme sa ponudom biro opreme, mašina i pribora za kancelarijsko poslovanje, kancelarijskog namještaja i materijala, poslovne galanterije i poklona, kao i dekorativnog i foto programa.

Pod sloganom "Snaga prirode" od 2. do 4. oktobra odvijaće se dvije poslovne manifestacije iz domena energetike i ekologije. Međunarodni sajam energetike imaće svoje 15. izdanje kao najveći godišnji regionalni skup kompanija, institucija i profesionalaca u sektorima koji se bave električnom energijom, ugljem, naftom i gasom, obnovljivim izvorima energije, energetskom efikasnošću i rudarstvom. Istovremeno odvijaće se i 16. Međunarodni sajam zaštite životne sredine i prirodnih resursa – EcoFair, najreprezentativniji skup ove vrste u regionu, posvećen sistemima i mehanizmima zaštite životne sredine.

Mali sportski predah od 4. do 6. oktobra doneće Belfis 2019, jedinstveni sajam ove vrste u regionu, okrenut tržištu fitnesa, velnesa i zdravlja koji se sve brže razvijaju i rastu.

Međunarodni sajam medicine i stomatologije MEDIDENT od 10. do 12. oktobra po 44. put uz intenzivne poslovne susrete proizvođača, prodavaca i korisnika medicinske opreme, doneće razmjenu znanja i iskustva iz različitih oblasti medicine.

Dječji sajam, koji će se ove godine održati od 11. do 13. oktobra, kao i "Dodir Pariza" - Međunarodni kongres i sajam kozmetike, čiji je termin od 12. do 13. oktobra - tradicionalno imaju proljećno i jesenje izdanje.

U kalendaru kulturnih dešavanja jugoistočne Evrope, centralno mjesto krajem oktobra već decenijama pripada Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga. Jedan od najvećih sajmova u Evropi, 64. Međunarodni beogradski sajam knjiga, održaće se od 20. do 27. oktobra na Beogradskom sajmu. Doprinos Beogradskog sajma knjiga književnom stvaralaštvu, obrazovanju, ugledu Srbije u svijetu, promociji domaće književnosti, kulturnoj razmjeni sa inostranstvom, pokretanju aktuelnih književnih i društvenih pitanja – ogroman je i neosporan.


U istom terminu, 50. Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava, pored promovisanja učenja kao doživotnog procesa i ukazivanja na značaj školovanja i usavršavanja, ponudiće bogat izlagački program i sve što je potrebno za opremanje i rad vaspitno-obrazovanih ustanova – od predškolskih do institucija visokog obrazovanja.

Sajam informisanja, komunikacija i marketinga, peti po redu, uz prezentacije medija, omogući će i neposredni susret sa širokom publikom.

Tokom trajanja Međunarodnog sajma knjiga, održava se i manifestacija Jednaki sa ciljem informisanja javnosti o aktivnostima koje u okviru nadležnosti Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja sprovodi radi unapređenja kvaliteta života svih građana.

Uz dobrodošlicu na manifestacije koje čine septembarski i oktobarski program, Beogradski sajam podsjeća da do kraja godine slijede i ostale, već tradicionalne manifestacije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Građevina

Sokolac raspisao novi tender za višemilionske radove na izgradnji gradske kuće

Opština Sokolac je raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji Gradske kuće, trga i spomen obilježja čija je vrijednost procijenjena na 4,7 mil KM bez PDV-a, ili oko 5,5 mil KM sa PDV-om. Kako se navodi rok za izvođenje radova je tri godine od dana uvođenja izabranog izvođača u posao, a mjesto gradnje je ulica Cara Lazara bb. Dodaje se i da će javno otvaranje ponuda biti održano 10. maja do kada je i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.