NavMenu

Italijanski Tecno Engineering 2C i mostarske firme Ecoplan i Integra rade obnovu pista na sarajevskom aerodromu

Izvor: Klix Utorak, 27.08.2019. 15:40
Komentari
Podeli
(Foto: Fotokon/shutterstock.com)
Kompanija Tecno Engineering 2C (TE2C), sa sjedištem u Rimu, izabrana je kao najbolji ponuđač na tenderu Međunarodnog aerodroma Sarajevo za izradu izvršnog projekta obnove kolnika piste, kolnika pristupnih staza pisti i dijela parkinga za automobile, saopćila je Ambasada Italije u BiH.

Projekt predviđa obnovu i, gdje se to zahtjeva, izradu novog kolnika u ukupnoj površini od 216.000 m2, kao i prilagodbu osvjetljenja piste i pristupnih staza kako bi se poboljšala operativnost i sigurnost po noći i u uslovima smanjene vidljivosti.

Ovaj projekat će doprinijeti smanjenju otkazivanja i preusmjeravanja letova na druge aerodrome u periodima godine koje karakterizira gusta magla ili drugi nepovoljni meteorološki uvjeti.

TE2C je afirmirana kompanija koja djeluje u različitim sferama građevinarstva, a specijalizirana je za radove na aerodromima.

Osnovana je 1989. godine i može se pohvaliti tridesetogodišnjim iskustvom u pružanju specijaliziranih konsultantskih i integriranih projektantskih usluga za aerodromsku infrastrukturu i uređaje, a već je realiziralo poslove održavanja na aerodromu u Mostaru 2014.


Kao potvrda potencijala ekonomske saradnje između italijanskih i lokalnih poduzeća, TE2C je izabrana kao najbolji ponuđač u saradnji sa dva lokalna poduzeća, Ecoplanom i Integrom, oba sa sjedištem u Mostaru.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.