NavMenu

Volvo pokrenuo proizvodnju hibridnih automobila u Kini

Izvor: Tanjug Utorak, 27.08.2019. 14:32
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Vasily Smirnov/shutterstock.com)Ilustracija
Kompanija Polestar, električni brend automobilske kompanije Volvo, otvorila je danas fabriku u gradu Čengdu, na zapadu Kine, gdje će proizvoditi svoj model Polestar 1.

Riječ je o hibridnom kupeu na benzin i električni pogon, sa dvoje vrata i sa komponentama od ugljeničnih vlakana, prenosi agencija AP.

- Usljed porasta globalnih trgovinskih tenzija, Polestar nastavlja realizaciju plana o izvozu svog prvog modela napravljenog u Kini u SAD naredne godine - izjavio je izvršni direktor te kompanije Tomas Ingenlat.


Prodaja Poelstar 1 u Evropi počinje ove godine, a njegova cijena se kreće oko 150.000 EUR, navodi direktor i dodaje bi prodaja u SAD trebalo da krene početkom sledeće godine.

Kompanija Volvo Cars u vlasništvu je kineske automobilske kompanije Gili Holding od 2010. godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Finansije

Vrhovni sud RS presudio u milionskom sporu Bitminera i Unicredit banke

Vrhovni sud Republike Srpske odbio je reviziju kompanije Bitminer Factory iz Gradiške i potvrdio presudu Višeg privrednog suda kojom je Unicredit banka Banjaluka oslobođena plaćanja 256 mil KM odštete zbog gašenja njihovog poslovnog računa, potvrđeno je za portal Capital. Kako je rečeno u ovom sudu, revizija koju je podnio Bitminer je odbijena kao neosnovana, te je potvrđena ranija presuda koja je preinačila prvostepenu odluku iz

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.