Izvor: eKapija | Nedjelja, 25.08.2019.| 09:11
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Izgradnja dječije bolnice Tiršova 2 u Beogradu trebalo bi da počne na proljeće 2020.

(Foto: Grad Beograd)
Izgradnja dječije bolnice Tiršova 2 trebalo bi da počne na proljeće naredne godine, najavio je u subotu, 24. avgusta, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, gostujući u jutarnjem Dnevniku RTS-a.

U četvrtak, 22. avgusta, usvojeno je idejno rješenje za bolnicu Tiršova 2. Stručni tim koji je oformila vladina Kancelarija za javna ulaganja je odabrao jednu od dvije predložene opcije sa tendera, rekao je Radojičić za RTS, navodi se na sajtu Beoinfo.

On je istakao da prema usvojenom rješenju ova zdravstvena ustanova će imati 33.000 m2, veliki broj parking mjesta, kao i jednokrevetne i dvokrevetne sobe.

On je naglasio da su svi prijedlozi koje su eksperti i njegove kolege iz Dječije klinike Tiršove postavljali, realizovani i obuhvaćeni ovim idejnim rješenjem.

– Posebno je važna lokacija ove bolnice, koja će se nalaziti u centru Beograda, a idejno rješenje obuhvata izgradnju pristupnica sa autoputa i Deligradske ulice – rekao je gradonačelnik.

Gradonačelnik je napomenuo da u septembru putuje u Helsinki na poziv Evropskog udruženja bolnica gdje će posjetiti najsavremenije dječije bolnice i razgovarati o njihovom uređenju, izgradnji i funkcionisanju.

– Finska ima zdravstveni koncept i uređenost na visokom nivou i posebno mi je drago što imaju racionalan pristup koji ne podrazumijeva trošenje ogromnih svota novca, već su one optimalne. Helsinki je vrlo racionalan kada su ovakvi projekti u pitanju i važno je da i mi takve principe primjenimo u našoj prestonici i zajedno sa Ministarstvom zdravlja obezbijedimo našim pacijentima bolje uslove za lječenje – kazao je gradonačelnik.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.