NavMenu

Firma Milanović Tretman voda iz Kragujevca radi idejno rješenje projekta vodosnabdijevanja u Sokocu

Izvor: eKapija Subota, 24.08.2019. 10:35
Komentari
Podeli
(Foto: Kidsana Maimeetook/shutterstock.com)
Na pomolu je ulazak opštine Sokolac u jedan od najvažnijih projekata za ovu lokalnu zajednicu, koji se odnosi na rješavanje problema pijaće i otpadnih voda.

Razgovori na ovu temu vođeni su između načelnika Sokoca Milovana Bjelice i predstavnika firme Milanović Tretman voda iz Кragujevca koji su posjetili Sokolac.

Direktor firme Branko Stevanović istakao je zadovoljstvo što je sokolačka opština zainteresovana da svojim građanima obezbijedi pitku vodu odgovarajućeg kvaliteta, ali da ništa manje nije značajan projekat prerade otpadnih voda, saopšteno je na opštinskom sajtu.

– To je veoma značajno za razvoj grada i okruženja, kao i turističke ponude. Danas smo saznali da se u pojedninim periodima u toku godine pojavljuju određene primjese, koje stvaraju dvadesetak kilograma mulja na izvorištima. Naša kompanija već dvadeset godina ima iskustva sa sličnim projektima, te ostvaruje značajne uspjehe u tretmanu svih vrsta pijaćih, industrijskih, otpadnih voda kako u Srbiji, tako i u drugim zemljama svijeta. Sa sigurnošću možemo reći da smo u stanju da pružimo veliki doprinos Sokocu, nakon čega ćemo, nadamo se, započeti obimniju saradnju sa drugim gradovima i institucijama na području Republike Srpske – dodao je Stevanović.


Tim firme Milanović Tretman voda će, na osnovu dobijene dokumentacije, uraditi analizu, izvršiti dodatna ispitivanja i mjerenja, kako bi do kraja oktobra dali definitivno idejno rješenje, zaključeno je na sastanku održanom u petak, 23. avgusta.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.