Izvor: Glas Srpske | Subota, 24.08.2019.| 09:20
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Bardača domaćin prvog takmičenja u skokovima sa vazdušnog jastuka

(Foto: YouTube)
Sportsko-rekreacioni centar u Bardači biće domaćin prvog takmičenja u skokovima sa vazdušnog jastuka, takozvanog blobinga, koje će biti održano 24. avgusta pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović.

Blobing je vrlo atraktivan u svijetu, a Bardača i Srbac imaju privilegiju da budu prvi organizatori ovakvog događaja u Srpskoj koji se na teritoriji BiH održava još samo u Bihaću. Organizator manifestacije je Omladinski savjet Srbac koji je pripremio bogat cjelodnevni program.

- Već od jutra planiramo takmičenje u pecanju ribe udicom na plovak za uzrast do 14 godina, a potom trku na dušecima za starije od 14 godina. Nakon toga je predviđena dječija štafeta, u kojoj će moći učestvovati ekipa sa četiri učesnika, čiji zbir godina ne smije preći 40 - rekao je predsjednik Omladinskog savjeta Branko Grahovac.

Centralni dio je takmičenje ekipa u atraktivnim skokovima i odbacivanju u vazduh.

- Učestvovati mogu samo punoljetni koji će formirati ekipe od tri člana. Jedan od njih će sjediti na vazdušnom jastuku, a druga dvojica će ga odbaciti u vodu skokom sa platforme. Skakaće se u dva kruga, a najatraktivniji skokovi biće nagrađeni - rekao je Grahovac.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.