Izvor: eKapija | Petak, 23.08.2019.| 13:56
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Konferencija o telekomunikacionim mrežama FOAN u septembru u Sarajevu

Ilustracija (Foto: asharkyu/shutterstock.com)
Osma internacionalna konferencija o fiber-optičkim pristupnim telekomunikacionim mrežama - FOAN 2019 biće održana od 2. do 4. septembra u Sarajevu.

FOAN je internacionalna konferencija gdje se akademija i realni sektor sreću da bi razmijenili iskustva, znanje i ideje primarno iz oblasti širokopojasnih ultrabrzih mreža, a u cilju poboljšanja kvaliteta života sugrađana i unapređenja poslovnog ambijenta.

Do sada, FOAN konferencija je uspješno održana u nizu gradova Evrope i Azije: Moskva, Budimpešta, St. Petersburg, Almati, Brno, Lisabon i Minhen, a ove godine dolazi u Sarajevo.

- Učesnici dolaze iz 24 zemlje Evrope, Azije i Amerike. Osim optičkih mreža, integrisanih optičkih komponenti, optičkih senzora i migracije ka 5G uslugama, ove godine organizujemo i posebne sesije o telekomunikacionoj infrastrukturi u naseljenim područjima, kao i SmartCity sesiju, gdje želimo da usmjerimo pažnju naših operatora, regulatora, vladinih službi kao i stručnjaka, na nadolazeće velike investicije koje ne smiju ostati neregulisane i bez učešća domaćih stručnjaka i kompanija, istaknuto je na sajtu Privredne komore FBiH.

Na konferenciji će biti izlagači proizvoda, kao i seminar o intelektualnoj svojini u svijetu telekomunikacija.

Tehnički sponzori konferencije su, osim Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS), i renomirane svjetske stručne organizacije kao što su IEEE i OSA. Najbolji studentski radovi će biti nagrađeni od međunarodnih i domaćih firmi i organizacija.

Više info možete poigledati na linku o OVDJE.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.