Izvor: eKapija | Petak, 23.08.2019.| 13:37
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Zaboravljeni hotel u Ležimiru mogao bi postati moderan spa centar sa golf terenima - Uskoro prodaja zdanja, početna cijena oko 162.000 EUR

Sadašnji izgled hotela
Hotelski kompleks u Ležimiru, koji je zlatno doba doživeo 70-ih godina da bi nakon toga krenulo njegovo propadanje, ponuđen je na prodaju. Početna cijena kompleksa sa okolnim zemljištem je nešto više od 19 miliona dinara (oko 162.000 EUR), a uskoro bi trebalo da bude održano i javno nadmetanje.

Kako navode iz Gradske uprave Sremske Mitrovice, zainteresovnih investitora ima.

- Bilo je zanimljivih ponuda o izgradnji golf terena i modernih spa centara. Nadamo se dobroj cijeni i ozbiljnom kupcu, s obzirom na to da je Ležimir vazdušna banja na prelijepoj lokaciji sa pogledom na Frušku goru - kažu za eKapiju iz gradske uprave.

Razlog dugogodišnjeg propadanja hotela, koji je 90-ih bio dom izbjeglica sa prostora bivše Jugoslavije, jesu nerješeni imovinsko-pravni odnosi. Naime, iako je hotel u vlasništvu Grada, dio zemljišta je u privatnom vlasništvu, a vlasnicima je dodijeljen procesom restitucije.

Kako kažu nadležni, taj problem je sada rješen, te je Grad, zajedno sa privatnim vlasnicima ušao u proceduru prodaje.
Nekadašnji izgled hotela
Hotel u Ležimiru izgrađen je 60-ih godina, a najprije je poslovao u sklopu tadašnjeg PIK Sirmiuma da bi kasnije pripao Ugostiteljskom preduzeću Park iz Sremske Mitrovice. Kao turistički biser privlačio je goste iz svih krajeva zemlje.

Sada su od hotela ostali samo temelji i zidine, te se Mitrovčani nadaju da će investicija, u nekada veleljepno zdanje, oživjeti turizam ovog kraja.

Ivana Milovanović

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.