Izvor: Energetika.ba | Petak, 23.08.2019.| 10:49
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Hyundai najavio novi električni koncept sa prilagodljivim komponentima

(Foto: YouTube/screenshot)
U julu ove godine Hyundai je objavio teaser novog misterioznog modela koji će debitovati u Frankfurtu, a nešto kasnije je otkriveno da će se pojaviti nova generacija modela i10.

No, to neće biti jedina uzbudljiva premijera iz južnokorejske kompanije. Novi teaser najavljuje potpuno električni koncept s oznakom 45, a globalni debi je zakazan za 10. septembar u Hali 11 na Sajmu automobila u Frankfurtu.

Hyundai zasad ne otkriva detalje, ali se zna da koncept 45 predstavlja uvid u dizajnerski jezik nadolazećih električnih modela.

Prototip je inspirisan prvim modelom iz sedamdesetih godina pršlog stoljeća te predstavlja evoluciju Hyundaijevog dizajnerskog jezika Sensuous Sportiness.

Tehničkih detalja zasad nema, ali se zna da će koncept imati električni pogon. Prema nekim izvorima, sadržavat će prilagodljive komponente te digitalnu prednju masku s osvjetljelim konturama prednjih svjetala. To najavljuje da će kupci u budućnosti imati više slobode u dizajniraju vlastitih automobila kao što danas dizajniraju svoje domove.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.