Izvor: Poslovne novine | Petak, 23.08.2019.| 09:50
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Volkswagen predstavio novi logo

(Foto: YouTube/screenshot)
Njemački automobilski div Volkswagen VW predstavio je novi logo kojim želi da izgraditi imidž kompanije angažovane na zaštiti okoline i ogradi se od skandala s falsifikovanjem podataka o izduvnim gasovima iz dizel vozila iz 2015.

- Kompanija je na putu prema mobilnosti bez emisija štetnih gasova za sve - rekao je menadžer brenda Ralf Brandstaetter i dodao da novim logom žele da ponovno izgrade dobru reputaciju u društvu.

Kako je kazao, cilj njemačkog proizvođača automobila je da postane svjetski lider u e-mobilnosti i do 2025. godine proda milion električnih vozila godišnje.

U VW-u se nadaju da će njihov električni model ID.3 dostići popularnost nekadašnje Bube i Golfa.

Novim redizajnom logo je izgubio trodimenzionalni efekt i slovo W nije više spojeno s gornjim V.

Kompanija je počela da radi na redizajnu brenda u oktobru 2015. godine, prije izbijanja skandala s falsifikovanjem podataka o izduvnim gasovima iz dizelaša.

U septembru 2015. godine, američki regulator dokazao je da je kompanija koristila softver u dizelskim vozilima koji je na regulatornim testovima pokazivao nižu vrijednost štetnih gasova nego u stvarnoj vožnji.

VW-u još pristižu na naplatu finansijske, političke i pravne posljedice tog skandala.

Početkom godine u Njemačkoj je protiv bivšeg izvršnog direktora kompanije Martina Winterkorna podignuta optužnica za prevaru.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.